В паниката си днес (вчера - бел.р.) да бъде отказано на всяка цена Борисов да придобие акциите на "Левски" Кралев избълва една голяма лъжа - че видите ли Борисов като мин.-председател нямал право да притежава 90% акционерно участие в търговско дружество.

Това твърдение си е чиста фалшива новина, с която Жотева и бъдещото Министерство на истината толкова желаят да се борят. В Конституцията няма ограничение или каквато и да е забрана депутати, министри или министър-председателя да е акционер в дадено търговско дружество. Ограниченията са свързани само с участие в управлението на такова.

Но цялостният проблем е другаде. Борисов иска да дърпа конците и то не само в "Левски", а навсякъде, но да го прави по задкулисен начин и по никакъв начин да не носи отговорност. Същият механизъм той прилага вече десетилетие и в управлението на държавата. Реално ТОЙ дърпа конците и кешира от активите, но никога не желае да носи пасиви. Всъщност, що се отнася до "Левски", на него за клуба не му и дреме. Него го притесняват феновете и иска те да са му под контрол. На другото - майната му.

За съжаление,обаче, има още прекалено много хора, които се връзват на тези мутренски мурафети, че някои даже се мъчат да ги представят за висш пилотаж в политиката. Какво висше може да има в примитивната и безгранична наглост?

Облаците над главата на Борисов май се сгъстяват с всеки ден.

БНТ, която напоследък се е превърнала в негов личен видеоблог, виси на БТК с едни 22 млн. за ефирното им излъчване. Но както се казва - пари нЕма. А ако БНТ до 1 юни не плати, ще се трансформира в КАБЕЛАРКА. Доста скъпа кабеларка за 70 млн. лв.

Всъщност и без това до края на годината се очаква дълговете на БНТ да надхвърлят приходите (вкл. тези от държавния бюджет), което означава, че БНТ е банкрутирала телевизия.

Та освен пари за "Левски", за разплащане на течните пътища и магистрали, за ремонти на ремонтите, ето още едни 22 млн. дет Бойчето трябва да издрънка от няКОЙ.

Даниел Божилов, юрист

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.