Няма Коалиционен съвет между ГЕРБ и "Обединени патриоти". Управленският документ/договор, който са разписали Борисов, Семеонов, Каракачанов и Сидеров, е нелегален и нелегитимен от момента, в който "Атака" (Волен Сидеров) напуска управлението и "Обединени патриоти". Няма и коалиция "Обединени патриоти"! Нов такъв разписан договор между новите (стари) управляващи - Борисов, Каракачано и Симеонов - също няма.
Нелегитимен и нелегален е и коалиционният им пиклив съвет.
За всичко носи отговорност Борисов, като премиер на България. Той взима решенията и нагло е решил да не подава оставка!
Това, че "пуделите" му знаят, че повече няма да припарят до парламента при честно проведени избори и го натискат да стои на власт, са си техни проблеми. Да не се оправдава с тях! Те така или иначе ще бъдат разследвани!
ОСТАВКА НА БОРИСОВ И ПРАВИТЕЛСТВОТО МУ!
МУТРИ, ВЪН!
ОСТАВКА, ГЕШЕВ!

Така журналистът Стоян Тончев коментира поредното нагло безобразие на властта - Борисов да не подава оставка, съобщено от председателя на НФСБ Валери Симеонов.

Ето какво мисли по същия казус бившият съдия и прокурор Румяна Ченалова:

"Борисов остава. Избори - 2021 г."- решение на Коалиционният съвет, съобщено от В.Симеонов.

ЗАЩО ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ СЪОБЩИ НОВИНАТА?

Тук е разковничето.
Борисов е готов с оставката и евентуалното си спасяване. Коалиционните му партньори, обаче, няма да го позволят, защото:

1. По този начин /напускайки властта/, Борисов ще ги превърне в жертви и отговорни пред закона. Казано на техния език - хвърля ги на кучетата. Кучетата сме ние.

2. Оттеглянето му ще разцепи окончателно крехката спойка на членския състав на ГЕРБ и е много вероятно да не успеят да удържат до редовни избори.

3. Всеки друг кабинет на коалицията без Борисов ще произведе вътрешно напрежение, необходимост от отстъпки и нови договорки, а това води до нестабилност.

Целта е да управляват, защото само така ще могат да организират поредните фалшиви избори, подпомагани от полиция и прокуратура.цА и през това време да крадат.
Не е без значение и ужаса, който изпитват от бъдещи наказателни производства, задържания и затвор.

Коалицията, която е явна и тайна, няма да допусне предсрочно прекратяване на мандата. Използват правилата на коалиционното им споразумение, според които Борисов се задължил да не подава предсрочно оставка.

Споразумението е вид договор и като такъв се подчинява на правилата на закона уреждащи тази материя. Подобен ангажимент - да изкара мандата докрай, противоречи на закона.

Отказ от права е възможен в определени случаи, включително формата на отказа понякога е условие за валидност. Само тогава отказа има правни последици.
Свободата на разпореждане с правото включва в себе си и най-силното разпоредително действие – загубата му по собствен избор, изразена в отказ от него като това води до прекратяването му.

При отказа носителят на субективното право изразява волята си не само да не се ползва от него, но и прекратява съществуването му, в резултат на което отпада възможността за валидно изпълнение.

В българската теория традиционно отказът от права се приема за ЕДНОСТРАННА сделка. Според чл. 44 ЗЗД те са numerus clausus – произвеждат правно действие, само ако законът изрично предвижда. Отказът от права не е уреден общо като допустим в нито един закон, а са установени отделни случаи на възможни откази от права.

Независимо,обаче, дали отказът от права се извършва с едностранна сделка или договорна клауза, то той се приема традиционно за НЕВЪЗМОЖЕН, ако се отнася до БЪДЕЩИ права.Отказ от бъдещи права е невъзможен, тъй като се приравнява на отказ от правоспособност – едно лице се отказва от дадената от закона възможност (установена с императивна норма) да придобива за себе си права.

В случая коалиционните партньори се позовават именно на такъв текст в споразумението. Поемайки задължението да реализира пълен мандат на правителството и да не подава предсрочно оставка, Борисов/ГЕРБ всъщност се отказва от регламентирано в Конституцията право, представляващо основание за прекратяване мандата на МС. Тази клауза е НИЩОЖНА, тъй като противоречи на закона и основни принципи на правото. Поради това тя не може да служи за основание правителството да продължава да управлява.

Истината е, че Симеонов, Каракачанов и задкулисието са полуживи от страх...
Основателен страх.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.