Уж страховитата дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР е засякла служители на Гранична полиция, СОБТ и спецчастите в трафик на мигранти. Любопитното е, че папките за престъпната схема се трупат от две години, но ведомството си трае. Това са разкрили пред Фрог нюз източници от Съдебната палата.

За оперативната разработка дори са използвани и СРС-та, от които ставало ясно, че ченгетата на различни звена в МВР активно покровителстват каналите за трафик на хора. От подслушванията се разбрало, че чужденците се превеждат основно през зелена граница в района на Малко Търново и по-специално през местността „Трайкова могила“. Оттам се извеждали на магистрала „Марица“ и „Тракия“.

Прекарвали се основно с бусове и леки коли, като отцепка правели именно ченгетата. Чужденците се настанявали във временни депа в района на София, но напоследък в Годеч, софийско. В момента там цели фамилии се посветили на този бизнес. Междувременно докато се организира изкарването на хората, се правели документи, като се сменяла самоличността им, допълниха разследващите. За участието на ченгета в този канал знаели още няколко служби - ГДБОП и ДАНС.

В средите на МВР упорито се коментира, че има подозрения за служители на „Вътрешна сигурност“, които също са станали част от престъпната схема, като закриляли уличените блюстители на реда. От „Вътрешна сигурност“ се правят на ощипани и за друга папка, свързана с корупцията в плевенската полиция. Става дума за покровителство на местни ченгета върху наркоиграчи.

Любопитното е, че наскоро във „Вътрешна сигурност“ бяха извършени кадрови промени. Те, обаче на този етап не решават проблемите в дирекцията, която от доста време на практика се раздира от вътрешни интриги.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.