Според мен, ето къде е измамата в случая с хотела в Алепу:

През 2007 година са изработили ПУП, с който са урегулирали частния поземлен имот нива. Не е спазено изискването на ЗУЧК, че зона "А" (зоната до брега) трябва да е с широчина 100 м.  По мое измерване, те са намалили тази зона на около 60 м. Има вариант и въобще да няма зона "А", защото тя, по закон, е извън населените места, а с регулирането в ПУП нивата става "населено място". 

Оттук нататък, след незаконосъобразния ПУП, всичко е законно и единственото оставащо ограничение е, че според ЗУЧК към плажната ивица е разрешено единствено брегоукрепителни съоръжения, но не и на постройки. Затова мошениците наричат хотела подпорно съоръжение.

Най-вероятно те са предизвикали свлачището - става много лесно чрез подкопаване на ската ниско долу и не се вижда, защото свлечената земна маса запълва изкопа. Ако имаше естествено свлачище, щеше да се отрази и на пътя, а по пътя деформации няма - вижда се на снимките, които Захариев показа в Бтв. След това докладват официално за свлачище, което води до необходимост от укрепително съоръжение, което пък е необходимо като название на хотел на плажната ивица.

Арх. Емил Попов

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.