По сигнал на испанските власти полицията в Италия задържа двама българия на 19-метрова яхта с 11 тона хашиш

Яхтата, която е плавала под холандски флаг, е била прихваната в международни води край бреговете на италианската провинция Рагуза на остров Сицилия. Плавателният съд е бил откаран от карабинерите до пристанище Пацало, където при претърсването е намерено голямото количество дрога. На нея са се намирали само двамата българи, които са арестувани, съобщават италианските медии.

Съмненията на испанските власти са, че наркотиците са били натоварени от Мароко, като пратката е била адресирана до Либия.

Чисто съвпадение или не, но от днес започва двудневната визита на българския премиер в Мароко. В рамките на официалното посещение Бойко Борисов ще се срещне с министър-председателя на Кралство Мароко Саад Еддин Ел Отмани. По време на разговорите ще бъдат обсъдени двустранните отношения и новите възможности за сътрудничество в различни области от взаимен интерес, съобщават от правителствената пресслужба.

В Рабат Борисов ще разговоря с председателя на Камарата на съветниците в мароканския парламент Абделхаким Беншамаш. След срещата министър-председателят ще изнесе лекция за ролята на България за европейската интеграция на страните от Западните Балкани по време на нашето първо председателство на Съвета на ЕС.

Предстоящата визита има важно значение за активизиране на политическия диалог на най-високо равнище и за насърчаването на обмена по линия на секторното сътрудничество с акцент върху сигурността, търговско-икономическите отношения и инвестициите. В делегацията са и министърът на външните работи Екатерина Захариева, социалният министър Бисер Петков и министърът на икономиката Емил Караниколов.

Коментари

  • Вт., 11/29/2018 - 15:07 отговор

    Трудно ще му се разбере на езика,на който Бойко говори "шменти капели", но той вина няма. Да са го учили глупаците!

  • Пет., 11/30/2018 - 03:57 отговор

    Е.....че 2 тона като за начало не са ли "насърчаването на обмена по линия на секторното сътрудничество с акцент върху сигурността, търговско-икономическите отношения и инвестициите."???????????????

  • Пет., 11/30/2018 - 03:59 отговор

    Е,че 11 тона като за начало не е ли"насърчаването на обмена по линия на секторното сътрудничество с акцент върху сигурността, търговско-икономическите отношения и инвестициите."?????????????Как да не е??

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.