Стотици са пожарите през последните месеци в страната, като няколко от тях са особено големи, хиляди декари земя са унищожени, мнозина загубиха домовете си, двама души дори починаха.

Държавата няма капацитета да помогне на всички пострадали, затова граждани подемат кампания за събиране на пари за строителни материали, които да бъдат дарени на пострадалите от огнената стихия в Долно село, където 32 къщи, 50 постройки и училището бяха унищожени. Инициатор на идеята е видният бургаски дарител Мохамед Салама, за който „КлинКлин“ писа наскоро.

„Бог ни задължава да обичаме дори комшиите, което са от други религии или са атеисти. Евреите и християните са наши братя и сестри, всички идваме от Адам е Ева.  Никой от нас не ще живее вечно, въпросът е какво ще направим, докато сме тук“, коментира Макс, който досега многократно е дарявал големи количества храна, лично приготвена от него и семейството му на болници в Бургас и други места.

Към начинанието официално се включват още:

– Италиански мигранти, българи, евреи и мюсюлмани, които ще дарят средства за пострадалите;
– Хранителната банка „Верният настойник“ по чиято сметка ще бъдат преведени парите от даренията, за да бъдат използвани;
– Петър Петров, който с фирмата си ще дари близо 100 литра вода;
– „КлинКлин“ като медиен партньор и дарител;
– Фондацията „Българо-еврейски културен институт“;
– Строителна фирма „Строй Инженеринг Денис“ ЕООД , която ще помогне със строителна техника и работна ръка.

Ако желаете да се включите, можете да го направите, като дарите избрана от вас сума по сметката на адреса по-долу в дните до 27 август.

Кметският наместник на Долно село споделя, че пострадалите имат голяма нужда от майстори и материали, за да построят наново домовете си, не толкова от храна. Затова, ако предпочитате, може направо да се свържете със Лозан Тасков, за да помогнете: 0882 885 079.

Снимка: БНР

Дарителска сметка:

СНЦ „Верният настойник“-Бургас
ЕИК 175664436
IBAN BG57STSA930000170222467
Банка ДСК

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.