Шефовете на трите болници да се махат веднага, да бъдат остранени от министъра на здравеопазването, докато бъдат разследвани и експертизите да бъдат правени във Военно-медицинска академия, заяви премиерът Бойко Бориосов днес на заседание на Министерски съвет, във връзка с починалото 3-годишно дете

Детето е преминало през Педиатричната болница с директор проф. Димитър Русинов, през болница „Лозенец” с директор проф. Любомир Спасов и през „Пирогов” с директор проф. Асен Балтов, съобщава bTV.

Бойко Борисов обяви, че е изключително разстроен от случая и възмездие трябва да има. Преди днешното заседание той се видя с родителите на починалото дете. 

Днес изтече срокът, в който трите болници трябваше да докладват на министъра на здравеопазването Крили Ананиев какви грижи са положили за 3-годишното дете. То почина в „Пирогов”, където е изпратено в изключително тежко състояние.

Очаква се официално да бъдат оповестени и резултатите от аутопсията на момченцето.

Предполага се, че причина за смъртта е двустранна пневмония. Родителите разказаха как са потърсили помощ от общо три лечебни заведения за болното си дете. В Педиатричната болница са били два пъти и чакали с часове.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.