...Ние не налагаме локдаун, вярваме, че заедно ще го наложим. Така всеки един от вас ще стане и лекар и медицинска сестра. Така и вие ще станете герои в домовете си. Дори да се страхуваме за доходите си, сме длъжни да направим това усилие (...), изрецитира днес на брифинг от листчето си министърът на ботокса и косата.
В "Оркестър без име" се пее: "Оставаме, оставaме и нищо, че е есен". А "оркестърът" на ГЕРБ не само ни изпя, че остава, а допълни мелодично със: "Затваряме, затваряме усмивки и тъка".  

И Фейсбук завря и закипя...

TravelNews:

Удължаваме срока на обявената извънредна епидемична обстановка до края на март 2021 година. Второ - преустановяваме присъствените занимания в училища, ясли и курсове. Преустановяваме всякакъв вид колективни спортни мероприятия, семинари, конференции, конкурси и други развлекателни мероприятия, заяви на извънредна пресконференция здравният министър Костадин Ангелов. Продължаваме забраната за посещение на дискотеки и барове. Преустановяваме работата на заведенията за хранене, заведения за бързо обслужване и др. Те могат да работят само за доставки по домовете", заяви министърът. Преустановяваме работата на всички нехранителни магазини, включително търговски центрове и молове, каза той.
Екскурзиите в страната и чужбина също ще бъдат забранени. Мерките се предвижда да влязат в сила от 27 ноември 2020 г. (петък). Предстои да бъдат гласувани на Министерски съвет в сряда.

Стоян Тончев:

Сетиха се да затварят държавата, като вече всички са болни - едни от вирус, други от апатия, четвърти от мазохизъм, пети от алчност, шести от корупция, седми от рак, диабет, пневмония, СПИН, осми са и психично болни, но се напъват още в изпълнителната власт и се упражняват в управлението, крадейки ежедневно.

Така е, дами и господа, като не протестирахте когато трябва, а правихте "гърленки" на Боко за някакво намаляване на ДДС за вино и бира.
Много ще ми е интересен писъкът сега на оня "Робинзон Крузо" с мазната коса, който представлява кръчмарите.

Да затварят всичко! Само глад и мор може да вразуми оглупелия, наивен български народ, който на избори "ходи за гъби", а когато се протестира и се искат оставки, се дръгне там, където не го сърби!

Давай, Бойко, слагай катинарите, опъвай веригите, пълни си чекмеджето и хич да не ти пука! Ти ли да мислиш за този народ, който сам не иска да се погрижи за себе си и не те изхвърли завинаги от властта, с цялата кохорта олигарси и депесарски велможи?!

P. S.: Сега на Борисов цяла вечер ще му докладват какво пишем във Фейсбук и още утре ще обяви, че няма да затваря държавата, защото и без това ще умрем. Пък и няма пари за поемане на икономически мерки, опукаха ги по чекмеджетата.
А Костадин Ангелов ще подаде оставка заради наранено его

Любо Кольовски:

Предложените от министъра на здравеопазването "мерки" за удължаване на антипандемичните рестрикции, които най-вероятно ще бъдат приети от премиера и правителството и ще влязат в сила в края на седмицата, (черният петък - 27 ноември), означават, че илюзиите за предсрочни избори се изпаряват окончателно. През март няма да има и редовни избори. Бойко печели мача служебно, много преди да е свирен финалния сигнал. Честито, като се казва! И дайте по една пара хорото да продължава!

Румяна Ченалова:

На поредния брифинг на МЗ и НОЩ съобщават не мерки , а предложения ... при това с мъртвешки тон и възходящ патос по темата за обединение " в името на живота".
Уж предложения, които ще се обсъждат, но пък ще влязат в сила в петък?!
Такова самочувствие е присъщо само на некомпетентни хора /древното правило за кръгът на знанието/.

Скоро мой познат се върна в България.Разказа ми как отговорно попълнил декларация в самолета, но....никой не поискал тези декларации.
Влязъл заедно с останалите пътници от два полета /!/ без никой да упражни какъвто и да е контрол относно здравния статус на пристигащите на летище София.

Така че, патоса на здравния министър възприемам като диалозите на онова НИЩО в джипката- лаф да става...

Колкото по- скоро изхвърлим тези некомпетентни, самовлюбени, арогантни, алчни и безсърдечни боклуци, толкова по - бързо ще се доближим до възможността да оцелеем.Тяхното можене е като на студент - първокурсник, решил да прави сърдечна операция...Аз не искам те да лекуват детето ми, А ВИЕ???

Диана Дамянова:

След като увеличи с 30 % заплатите на администрацията си и осигури коледни бонуси на държавните си чиновници от всички рангове, ТУЛУПЪТ без колебание затваря работните места на всички останали.
По света здравните мерки се съобщават заедно с икономическите компенсации за затворените бизнеси и работниците, оставащи на улицата. Тук новината се съобщава от един полуидиотски министър на здравеопазването, който след като вече месец е твърдял че ситуацията е под пълен контрол и само някой "логистични грешки" водят до смърт в подножието на болниците и всред линейките , търсещи места за болните, днес изведнаж се сети за пълно затваряне. Икономическият министър, който трябва да съобщи мерките за предпазване от масови фалити на фирми и граждани не е на екрана.
Добрата новина обаче е, че това вече ще доведе до онзи гладен бунт, който ще види сметката на борисов и борисовчетата и ще ги изтрие от бъдещето ни.
В учебниците по история този десетгодишен период от развитието на държавата ни ще бъде определен като власт на неграмотни престъпници, довели страната до нова национална катастрофа. А на борисов няма да му се размине окачествяването като неук и крадлив диктатор в бъдещите учебници по история.
От нас и единствено от нас зависи дали престъпниците ще отидат зад решетките. Задълго!

Димитър Стоянов:

След Борис Джонсън, вероятно Борисов е вторият най-хаотично управляващ кризата премиер. На това му се вика да се явиш на конкурс за некадърници и да се класираш втори! Адски непоследователен е! Но това не е изненада! Аз очаквах подобен ход! Тази СOVID-19 пандемия показа едно - здравната ни система е в колапс. Тя е машина за правене и/или източване на пари, но не е способна да се грижи за здравето на гражданите в подобна ситуация. Зная, не сме Германия или Швеция, но сега изпъкна липсата на медици и медицински персонал въобще. Всяка година бюджетът на НЗОК нараства, а здравеопазването става все по-лошо. Не зная до колко са реалистични данните, за заболелите, но със сигурност не са събрани по обективен метод. Няма данни колко са прекарали вируса, резултатите от тестовете също са под въпрос.

Ивайло Мирчев:

Жалък Борисов - скри се и остави неадекватния здравен министър и коалиционните партньори да са лошите, а премиерът-слънце доброто ченге.
Закъснели мерки, липса на електронни направления и рецепти, разходки с шефове на болници по магистралите да показва асфалта.
Без план за Коледа и Нова година, действа се на пожар, без яснота каква е целта и как обществото я постига. Пълен провал!
Неадекватността е пълна, всичко си е по старому, включително ПИК отново са тук и задават въпросите. Остава само Пеевски да започне пак да дарява.

Йорданка Василева:

Викам вместо да затваряме държавата, да затворим Бойко!!
Любимото строителство на Бойко ще си работи. Джипката ще обикаля. Кинтите ще се диплят!
Хранените хора на Бойко ще си получават заплатите. Частният сектор - без пари!!!
Сега пък са ми на грижа "огромните заводи" - дали ще си работят? Дали пак ще има масово заразяване по работните им места?
Начи до петък - който си плати, ще работи. И по-бързо!!

Зоя Деянова:

Първо се похвалиха, после затвориха кръчми и ясли.
До петък можем да се заразяваме.
Избори наесен.
Но коя?

Владимир Танев:

Оппааа, увеличават епидемиологичната обстановка с цели четири месеца, до края на март догодина. Писах го наскоро, Бойко иска да отмени изборите...

Мая Бабанска:

Правителството щяло да излезе със специална мярка в подкрепа на ударения от локдауна бизнес - по-опростени процедури за обявяване на фалит.

Донка Джендова:

Запомнете тази крилата фраза от днес!
"Не налагаме Локдаун, вярваме, че заедно ще го наложим."

Велислав Величков:

Почти всичко затварят, но не било Локдаун!
А какво - тъчдаун ли? И ще сме "героите на дивана", докато икономиката се срине съвсем?

Веско Громков:

Абе, някой да вземе да им каже, че в другите държави затварят за 4 седмици, а не за 4 месеца. Да не стане излагация!

Калинка Тодорова:

Всички сме в локдаун, само Бойко е в Лукойл

Методи Лалов:

Мерките, които правителството предлага да влязат в сила от петък, са адекватни и даже закъснели.

Не по-малко наложително обаче е да има ясна и категорична подкрепа за бизнеса и за самоосигуряващите се лица, които издържат държавата, а за това няма и дума.

Борисов вдигна заплатите на чиновниците, а те няма да работят. ВСС раздава бонуси, а съдът едва креташе досега, скоро пак ще затвори.

#Оставка, некадърни мутри!

Самуил Петканов:

Сега в петък супервайзърът на мантинели и нерегламентиран шофьор на НСО ще излезе герой и ще рече:

"Да, ще послушам специалистите, трябва да подкрепим лекарите в тази все по-трудна битка. Но както трябва да изглежда, че мислим за здравеопазването, така трябва да изглежда, че мислим и за икономиката.

Затова оставяме да се играят мачовете от А група, като съдиите ще свирят от вкъщи, гледайки незаконни стриймове с 3 минути закъснение.

Моловете ще ги оставим отворени, за да нема скупчване за подаръци, ако ги отворим малко време преди Коледа и всеки се юрне.

За сметка на това ще затворим парковете, щото нали танто за танто са ни мерките.

Ще оставим отворени и кръчмите, защото Ричард мое да ме бие на канадска. Ама дискотеките нема, щото па Валери нали да е спокоен.

А преброителите, които ще се юрнат да влизат в къщата на всеки след 2021, ще носят кутии за дарения, за да наваксаме за тия Хелп кърма ли са, хел създарма ли са.

И децата, дето няма да ходят на училище и детска градина, съм нарЕдил на Краси и Геле да им подарат пиратки да си гърмат из квартала, така че да пъдат батковците и каките над 5 клас, къде вече ги пратихме у дома, а те ми митарстват да пушат.

Айде, че трябва със Севда, която вече не работи в Министерски съвет, да снимаме как отивам да пипам лели, които шият чували."

Пепа Сомлева:

Ах, най-накрая дойде звездният Му миг –Той, лично – да раздава или обезщетения, или разрешения!

От телевизора, централно!

Ще кормува, рулира, навигира...
Ще раздава живот на фирми, браншове, съсловия...
Ще спасява съдби, бъдещи успехи, любови и перспективи...
Ще ви рисува светло бъдеще, успехи и щастливи години...

Само с Него!

Николай Хаджигенов:

It is #ОСТАВКА time!

Грета Ганева:

Премиерът заяви, че няма да има локдаун. Каза, че има план.
Сега се оказва, че ще има локдаун.
Значи, няма план.
Значи, няма премиер, бе

Арман Бабикян:

Когато не си тръгнеш, стигаш до там, където си отиват хората...

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.