Наказнията за нарушение на мерките против епидемията са сталинистки, характерни за милиционерска държава, а не за държава от ЕС.
Глобите са невъобразимо надвишаващи възможностите на българите, 3/4 от които живеят със заплата до 800 лева...

Ето какво мина в парламента:

„Aĸo дeяниeтo e извъpшeнo пo вpeмe нa eпидeмия, пaндeмия, извънpeднo пoлoжeниe или e cвъpзaнo cъc cмъpтни cлyчaи – нaĸaзaниeтo e дo 5 гoдини затвор и глoбa oт 10 000 дo 50 000 лв.“ Става дума за нарушена карантина дори, не за някакви преднамерени действия.
Всеки човек може да попадне неволно под ударите на този закон. А в милицонерска държава като нашата веднага ще му стоварят тези наказания. Би трябвало минималните да са много по-малки.

По време на дебатите само депутатите Антон Кутев и Валери Жаблянов са изказали мнение против тези поправки, с примери, че има достатъчно лостове и санкции. Но и в тяхната партия милиционерските мерки имат подкрепа, и без друго половината там прислужват на Борисов и се облизват около неговата трапеза.

Дежурните герберските телевизионни подмазвачи, харизани, харалани, колевци и каролевци - да им изсъхне езикът, ако тръгнат да мажат по телевизията да оправдавате такива мерки.

Иван Бакалов

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.