Става дума за десетки милиарди левове, които гарантират валутната и следователно фискалната стабилност на страната, посредством структурата на валутния борд, обяснява икономистът Георги Вулджев и допълва: "Опичайте си акъла дали е добра идея да гласувате за партия с основен предизборен приоритет изоставянето на националната валута с цел разхищаването на валутния резерв"

"Твърдо и настоятелно ще се борим за това България да приеме еврото. Това означава реално забогатяване на страната. Най-малкото защото това ще осигури един ресурс, който в момента стои блокиран като резерв."

Това казва Христо Иванов в публикацията, с която открива предизборната кампания на ДБ. Ако не сте наясно за какъв "ресурс" става въпрос, това е валутният резерв на България. Става дума за десетки милиарди левове, които гарантират валутната и следователно фискалната стабилност на страната, посредством структурата на валутния борд. Христо Иванов иска тази структура да бъде премахната, за да може да се докопа до тези пари, коментира икономистът Георги Вулджев.

Щял да ги ползва за да "2 много важни политики" - икономически стабилна и реформирана пенсионна система и демографската политика и създаването на фонд, който щял да "инвестира" в младите и тяхното развитие.

Разбира се, обещанията за реформи са фишеци, същите като тези на Бойко Борисов. ДБ до преди един месец бяха в управлението. Някой да е чул нещо за подобни реформи? Не, вместо това подкрепяха безразборното увеличаване на социалните харчове и задълбаването на дефицита в НОИ. И сега сигурно ще дойде някой от ДБ в коментарите да разправя "Оле въй, недей така Ганя, следващият път ще е различно, обещавам".

Не, мерси. Истинската цел на "освобождаването" на валутния резерв, за което говори Ицхак, е да се намерят още пари за раздаване, защото с огромния и растящ дефицит в бюджета опциите за купуване на гласове започват бързо да се изчерпват.

Опичайте си акъла дали е добра идея да гласувате за партия с основен предизборен приоритет изоставянето на националната валута с цел разхищаването на валутния резерв.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.