Бишият председател на ДПС и настоящ лидер на партия ДОСТ Лютви Местан разгроми тази сутрин в БТВ партията на Ахмед Доган. Местан разказа, че ДПС има две лица и две крила. Едното лице е политическото, с което се печелят гласовете на турците и българските мюсюлмани. Това е "красивата" част на ДПС, която уж изповядва европейските ценности и принадлежи към ЕС и НАТО. Истинското лице на партията, обаче, това е бизнес-крилото, където е и Делян Пеевски. То е обвързано със зависимости към Русия и корупционни практики и интереси, разяснява Местан. Над двете крила има общ връх, като в пирамидална структура, и там стои фигурата на Ахмед Доган. Той управлява и двете крила.
Според Лютви Местан ДПС е вождистка парти, която не е с евроатлантическа насоченост, не е пронатовска, а изцяло в руската орбита. Лидерът на ДОСТ не пропусна да каже, че ДПС е в скрита коалиция с ГЕРБ и Бойко Борисов и това може да бъде доказано като се проследи пътят на парите и раздадените от Борисов обществени поръчки на фирми от обръчи на ДПС.
Местан припомни, че през 2009 година Борисов е встъпил в изпълнителната власт, като е излъгал българския народ с анти-ДПС риторика - обещал е да разбие престъпния, корупционен модел на тази партия, олицетворяван от Ахмед Доган, а последствие е станал част от лагера на Сарая.
Относно Делян Пеевски, за когото Местан не бе така словоохотлив, той все пак вметна, че е само един от функционерите в бизнес-крилото на ДПС.

Ето какво още казва Лютви Местан в "Тази сутрин" по bTV:


Лютви Местан, лидер на партия ДОСТ

"Не само Европа, но и Държавният департамент на САЩ в своя доклад говори, че корупцията в България е ендемична. България обаче е уникална страна – има корупция, но няма корумпирани. Ако има те са на ниво заместник-министри и бизнесмени, които купуват гласове.Всъщност реалните мащаби на корупцията са други,

Става въпрос за системен проблем, който може да бъде решен само чрез радикална промяна на политическата система. Най-важно условие за това е разбиването на монопола на ДПС върху гласовете на турците и мюсюлманите в България, няма по-важна национална задача. Вярна е аксиомата, че силно ДПС е равно на слабо дясно.

ДПС е с две лица и две крила. Лустрото е, че това е евроатлантическа партия, която работи за развитието на България като член на ЕС и НАТО, но второто, истинското лице са руските зависимости и корупционните схеми и интереси. Двете крила не са създадени случайно, първото е политическото, то е призвано да представи красивото лице на ДПС, но второто крило в партията е бизнес крилото. Там политическото крило няма място дори на ниво председател. Събирателната точка се явява вождът - т.нар. почетен председател. Аз бях председател на политическото крило и мога да нося отговорност единствено за политическите решения.

Ако се разкрие реалното участие на ДПС в управлението на страната, макар и задкулистно, ще изчезнат остатъците от авторитета на г-н Борисов, който ерозира и без това ускорено. Той спечели изборите през 2009 г. с категоричното обещание, че ще разгради системата на Сараите, дойде на власт с анти-Доган послания, но вместо да изпълни обещанията си, той стана част от системата на Сараите. И ще си отиде от власт заради зависимостите си от Сараите."

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.