"Юристът Кирилов може да защитава днес едно решение с плам и утре със същата жар да отхвърли. Без да се изчерви. Без да му трепне гласецът. Това наистина е качество! Невероятен талант!
Данаил Кирилов - шеф на правната комисия на българския парламент - е погром за юридическата мисъл, за вярата в правото и силата на парламентаризма!"

Данаил Кирилов трябва да се оттегли като председател на правната парламентарна комисия. 
След правния хаос, който той сътвори с Изборния кодекс и с който вкара 44-ото Народно събрание в парламентарна криза, това би било закономерен ход. 

Всяко негово решение от сряда миналата седмица до днес отхвърля предишното и е в тежък дисонанс със здравия разум. 

Нямам нищо против благия Дани Кирилов, когото в ГЕРБ обичат и който иначе е един кротичък човечец с тъжна усмивка. Той даже ми е симпатичен с трагизма си.

Но Данаил Кирилов - шеф на правната комисия на българския парламент - е погром за юридическата мисъл, за вярата в правото и силата на парламентаризма. 

Сегашният скандал не е първият в неговата "блестяща" депутатска кариера. 
Заради Данаил Кирилов през лятото на 2016 година, в навечерието на президентските избори, парламентът прекъсна ваканцията си, за да се занимават законотворците ни пак със зле конструирани избирателни правила и с онова прословуто квадратче "не подкрепям никого", което обърка мнозина. Тогава му се размина.

Както и в още десетки случаи на юридически безумия, заради които доверието в законодателния процес се е сринало почти до нула.

Данаил Кирилов може да напише на коляно фалшив доклад и да го внесе в зала, газейки закон и процедура, без да му мигне окото. 
Може до среднощ да каканиже от парламентарната трибуна и да твори правни безумия с неизчерпаема енергия.  Именно с енергията си да твори откровени глупости, в които си вярва,  той вече става опасен.
За него правилата нямат сила, законите - не важат. 
Той е блестящ изпълнител на поръчки. 
И затова е много удобен за всяка власт и за всеки началник - юристът Кирилов може да защитава днес едно решение с плам и утре със същата жар да го отхвърли. Без да се изчерви. Без да му трепне гласецът. Това наистина е качество! Невероятен талант! 

Но на всичко това някой трябва да каже:"Баста!" В името на уважението към парламентаризма. И ГЕРБ колкото по-скоро го осъзнаят, толкова по-добре. Ако все пак имат чувство за самосъхранение!

Източник: "Епицентър"

 

 

    
 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.