Делегация от членове на управляващата коалиция ще посети Киев, съобщи пред Нова тв премиерът на България Кирил Петков.

Това се случва, след като външният министър на Украйна Дмитро Кулеба стоя в страната ни три дни, без да получи това, което иска. Дипломат №1 на Киев посети София, за да оказва натиск върху българското правителство и българския парламент да изпращат официално оръжия за Украйна. Независимо от това, че доставките на боеприпаси от България за румънско-украинската граница по поръчка на Министерството на отбраната на САЩ не са спирали.

Целта на посещението в Украйна на членове от българската управляваща коалция е да бъдат убедени да вземат правилното решене, но не по волята на избирателите си в България, а по желанието на официалната американска власт в Киев, в лицето на нейните украински представители.

Само преди три дни, на брифинг в Министерски съвет, премиерът Петков се похвали, че е получил устна покана за среща от президента на Украйна Зеленски, която най-вероятно е приел, предвид събитията към днешна дата.

Засега не е известно кои членове от партиите в управляващата коалциия ще приемат да са част от пътуващата за Киев българска делегация.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.