Докато преди време тръбяха, че не им трябват коалиции, защото сами ще носят политическа отговорност за решенията си, днес запяха нова песен, сепнати от срутването на пиедестала си. Впримчени във властта, без която не са те, Борисов и хората му вършат грешка след грешка и това ще ги отведе на бунището.

Както е тръгнало до изборите, ще живеем от един виц в друг и това ще е едничкото нещо, което ще облекчава сюрреалността, в която сме осъдени да живеем.

ГЕРБ и Обединените земеделци подписаха споразумение за подкрепа на кандидатите от листата на ГЕРБ за Европейския парламент. Преди тях го направиха със СДС /сега да не вземете да питате кое СДС, защото и те не могат да ви отговорят кое точно ?!/. Разбирайте, с едно от СДС-тата.

Защо Борисов колекционира скелети? След шаржовия /не съм казала карикатурен!/ персонаж на Александър Йорданов, от когото са се отвратили  и съветниците му, сега на преден план излиза световно неизвестната земеделка Петя Ставрева. Спомня ли си някой бившата журналистка /за около година време/ във вестник „Народно земеделско знаме“? Или евродепутатката, избрана през 2007 г. от листата на ГЕРБ? Едва ли. Има ли някой спомени какво точно е направила европредставителката ни, като член на Европейския парламент и Комисията по равни права в него? Абсурд! Тогава защо му е на Борисов този антураж, който преповтаря предната коалиция с „реформаторите“?

Заради марката на антикомунизъм, наложена от Анастасия Мозер, чиято креатура е въпросната госпожа Петя ли? Ако е само заради единия гол антикомунизъм на наследниците на самите комунисти, си е безумие отвсякъде. Нито ЕНП ще се впечатли от подобни лица, нито зад тях седят избиратели и следовници, които да привнесат нови талази в листата на ГЕРБ. Колкото АлЙо ще нахъса демократите, толкова и Петя-та ще поведе пълчища от земеделци. Старите избиратели от синьото безвремие отдавна са под земята и ако не се обръщат в гробовете, то се свиват от срам пред случващото се. Новите земеделски кадри са собствениците на големи земеделски парцели и производителите на плодове, зеленчуци и животновъдите. Та тях ли ще поведе Петя-та? Тях, на които изтрепаха козите след фалшиви заключения на френската псевдо лаборатория, на която твърдят, един от борда бил ешът на нашата Габриел? Земеделските стопани ли ще застанат зад листата, дето никой не си мръдна пръста в Брюксел да защити интересите им, да работи за повишаване на субсидиите, или поне срещу кражбите от тези субсидии и срещу рекета на чиновниците, дето ги отпускат? И дето стотици ферми фалираха след погрома в животновъдството? Повечето от тези хора са част от браншовите структури, които защитават поне тук техните интереси и скачат когато стане непоносимо.

„Тази организация е празна откъм членове, куха е отвътре. Хората избягаха, защото никой не застава зад техните интереси и идеи, а на Петя дядо и беше земеделец, но тя не става за председател, защото няма лидерски качества“. Това е оценката на един бивш областен управител, земеделец в червата, както се казва, който държеше пламенни речи по митингите на Мозер и ни се сърдеше, че не искаме да отиваме, защото беше семеен приятел.

Толкова за СДС-тата и БЗНС-тата! До които скоро ще се нареди и Борисовата партия, защото както е тръгнало да се разплита корумпираното котило, близо е времето  когато плъховете ще напуснат кораба-майка и ще потърсят спасение другаде.

И никакви призиви на Джоузеф Дол не играят тук. Докато преди време тръбяха, че не им трябват коалиции, защото сами ще носят политическа отговорност за решенията си, днес запяха нова песен, сепнати от срутването на пиедестала си. Впримчени във властта, без която не са те, Борисов и партията МУ вършат грешка след грешка и това ще ги отведе на бунището. Сам си го каза вожда, макар и манипулативно, за да се хареса за пореден път – „отвратихме хората“.

Не, този път ги вбесихте! И нито ще свърши резилът на корумпетата, нито ще се забрави, защото мерките срещу тях ще бъдат един от тестовете за всяка следваща партия, която поиска народния вот. Както и гаранциите, че ще ги изпълни.

А колкото до партията за европейско развитие и коалициите й, един урок по математика от началните класове - сборът от няколко нули си остава нула.

И как точно ще се кръсти нулата, няма никакво значение.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.