След повече от 6-часово заседание Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определението на първата инстанция и остави за постоянно в ареста кмета на Несебър Николай Димитров и още двама обвинени. Всички те са с обвинения за купуване на гласове, като организирана престъпна група. На други двама от групата съдът не наложи мярка и са освободени.

Адвокат Ина Лулчева твърди, че делото не е подсъдно на Специализирания съд и прокуратура, тъй като в Наказателния кодекс има отделен специален член /чл.169г. /, който е за група с цел престъпления против изборните права на гражданите, а обвиненията на петимата не са по него. По думите й делата по този член се водят в Софийски градски съд, а не в специализирания. Според адвокат Лулчева делото е политически мотивирано и не се разглежда съобразно изискванията на закона.

Пред съда Димитров заяви, че никога не се е срещал с главния свидетел по делото, който подал сигнал до органите на реда, както и че никога не е уговарял и участвал в схема за купуване на гласове.

Адвокат Николай Хаджигенов коментира пред медиите, че днес следобед служители от ОДМВР-Бургас са влезли в Община Несебър и общинското БКС, за да търсят данъчна информация за обвиняемите.

Николай Димитров беше задържан на 23 октомври, заедно с още четирима души, кандидати за общински съветници. Николай Димитров беше избран за четвърти път за кмет на Несебър на първи тур, въпреки че се намираше в ареста.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.