Възможно е, хипотетично, Цацаров, ако не се договори с Бойко Борисов, да измисли някакво дело срещу него и дори да го арестува. Има такава власт. Това прави позицията на главния прокурор неконтролируема, което тревожи не само председателят на ВКС Лозан Панов. Би трябвало да тревожи цялото общество и цялата политическа класа. Там, където има пари и власт, няма лоялност и приятелство. Всеки със зъби и нокти защитава своите си позиции. Същото очаквам да направи и Цацаров.

Това каза бившият зам.-председател на ДПС и политически анализатор Осман Октай пред Фрог нюз.

Според него външният министър Екатерина Захариева е в Русия във връзка с опита на премиера Бойко Борисов да употреби предизборно т. нар. русофили.

"Едно е да имаш отношение към руската литература и руския народ, а съвсем друго е да си русофил по отношение на диктаторската политика на Владимир Путин. Това посещение няма общо с това на петимата в Америка. Целта на последното е едва ли не да се внуши, че изборът на Иван Гешев за главен прокурор е приемлив за правителството на САЩ. Но ученическите снимки, които публикуваха, не говорят за същото. Не случайно се обади президентът Росен Плевнелиев, който излезе като от скъсани гащи, за да даде акъл на Румен Радев да не подписва указа на Иван Гешев. Всички са в един и същи сценарий", споделя Октай.

Осман Октай е убеден, че на 24 октомври Иван Гешев ще бъде избран за главен прокурор, въпреки протестите в цялата страна.

"Изборът ще има пряко отражение върху местните избори на 27-ми октомври. Всичко това е насочено против несъгласието на Борисов да предложи Цацаров да стане конституционен съдия или шеф на КПКОНПИ, примерно. Чрез агресия Цацаров търси място, така че през следващите години да се сдобие с имунитет и никой да не го закача за поразиите, които направи по отношение на КТБ и други дела", допълва той.

Осман Октай е на мнение, че президентът Румен Радев няма да подпише указ за назначението на Иван Гешев за главен прокурор и ще върне решението на ВСС. По отношение на местните избори подчертава, че от гражданите зависи дали ще преобърнат политическата карта на ГЕРБ в страната.

Вижте цялото интервю на Катя Илиева с Осман Октай от тук.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.