"Тази година няма да има нормална почивка с пълни плажове. Нито в Европа, нито в който и да било регион на света", заяви германският външен министър Хайко Маас след видеоконференция със свои колеги от ЕС преди няколко дни.

"Тази година няма да има нормален летен сезон с пълни плажове и пълни хижи в планините. Това би било безотговорно. Още повече, че големите събирания са забранени до края на август", заяви германският външен министър Хайко Маас по време на видеоконференция с колегите си от Австрия, Швейцария, Люксембург и Лихтенщайн, цитиран от германски медии.

А след видеоразговори със своите колеги от ЕС, Маас посочи в късните часове на 22 април в интервю за германската телевизия ARD, че "почивката в чужбина временно ще бъде невъзможна". Няма никакви сигнали за това, че забраните за пътуване ще бъдат отменени, каза министърът. "Няма причина да се разхлабват ограниченията за пътуване и така почивките в чужбина отново да станат възможни."

"По цял свят има ограничения за пътуване и все някога ще се занимаем и с въпроса кога да ги отменим. Само че в момента нищо не говори за това, че подобно нещо ще се случи скоро", каза германският министър.

Много полети са преустановени, границите са затворени, наложени са забрани за излизане навън. "Докато това не се промени, няма да се отменят и ограниченията за пътувания в чужбина", каза Маас.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.