Българските служби обслужват Москва и Пеевски, през „Инвестбанк“ са минавали пари от Венецуела за Русия, изстреля в  в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по TV+ лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева.

По думите на Дончева "Инвестбанк" на Петя Славова добросъвестно е уведомявала ДАНС и финансовото разузнаване за всеки превод от Венецуела.

„Къде тогава се намира ДАНС в тази история? Къде са мерките на ДАНС? Те не могат да се изразяват в това адвокатите да се обучават по пране на пари, да накарат кафеджии, тенекеджии да перат пари. Те няма къде да перат пари, освен в пералнята си вкъщи. В тази дебела работа трябва да стигнем до ролята на Русия. Това са руски трансакции между Венецуела и Русия. Защо през България? Сигурно е било по-удобно и по-безопасно“, коментира тя.

”Акцията за прибиране на военните заводи под руски контрол е изцяло свързана с политиката на сегашното правителство. Акцията по отношение на петролите и другите интереси на ”Лукойл” е изцяло работа на това правителство”, каза още тя.

Според Дончева „Пеевски е руско прокси по много здрав начин“.“Зад него се крият цяла група висококвалифицирани представители на спецслужбите. Те имат много сериозен информационен масив. И за имуществото, което някога е продадено в България. Процесът на преразпределянето, който тръгна още по времето на тройната коалиция през едни натрапчиви отвличания, имаше проекция след това с крути преследвания срещу определни хора по времето на първото правителство на ГЕРБ. Сега е през специализирания съд, през министерства, през ключови държавни институции“, каза още Дончева.

Татяна Дончева посочи, че САЩ искат от България да купи F-16 и да не прави нова тръба за газ от Русия. Докато Русия обратното – иска да не купуваме самолети и да пуснем „потока“. „Все в един момент трябва да е ясно и на американците, и на руснаците, че Борисов жонглира – и вълкът сит, и агнето цяло“, коментира тя

Дончева заяви, че част от оръжейните фирми у нас са били към КТБ и благодарение на фалита на банката Русия е получила контрол върху определени хапки.

Дончева обясни, че интересът на Великобритания към историята с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев е защото така ще се получи потвърждение за случая „Скрипал“. „За оздравяването на Гебрев е употребен антидот, който е получен от натовски партньорски организации“, твърди тя.

Тя отбеляза, че главният прокурор Сотир Цацаров много бързо е взел завой по случая „Гебрев“ като „тир с ремарке на изключително малко пространство“.

„Един куп титуловани специалисти по националната сигурност казаха, че е изключено да е работа на руското разузнаване“. От „братята американци“ се разбрало, че в „руския сектор на службите , който би трябвало да се бори срещу руската агентура“ в сферата на сигурността, „са се крили едни сериозни руски колони“, твърди още юристката.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.