Великите сили следват своите интереси и цели. Въпросът е: България има ли интереси и цели, или само сляпо следва чуждите - преди на СССР, сега на САЩ?

Ще обясня нещо важно. Знам, че много хора го знаят, но явно не го отчитат.

САЩ е партньорска на България държава - и по линия на НАТО, и в контекста на междуправителствени споразумения за обмен в много сфери - културен, образователен, информационен, военен и т.н. По тази причина парите от американските неправителствени организации за американските медии у нас не се отчитат от държавата, като система от органи, институции и служби, за чуждо влияние и намеса във вътрешните работи. Пари от САЩ получават български журналисти, НПО, политици, анализатори, магистрати (под една или друга форма), дори си имат и провалено правителство. Но това се определя като нещо хубаво, полезно и високоморално, защото е в унисон с "правилната линия" на евроатлантизма.

Русия е неприятелска за НАТО, ЕС и държавната власт у нас страна. По тази причина всяко говорене в положителен план за нея се отчита като предателство, намеса във вътрешните работи, корупция, чуждо влияние, нерегламентирана дейност и т.н.

Сега разбирате ли, защо който получава пари от САЩ е готин, а от Русия - лош?!

А истината е, че и САЩ, и Русия водят информационна война в България за мозъците ни. Едните за това влагат десетки милиони годишно - за прокарване на политики и формиране на обществено мнение. Какъв е ефектът от това за нас - преценете сами.

32 години след започване на Прехода към либерализация и фасадна демокрация, сме най-бедните в ЕС, най-бързо изчезващата нация в света, с най-корупмираните политически елити.

И в случая съм далеч от мисълта, че Москва дава мед и масло за българския народ.

Великите сили следват своите интереси и цели. Въпросът е: България има ли интереси и цели, или само сляпо следва чуждите - преди на СССР, сега на САЩ?

С нетърпение очаквам да видя кои депутати и от кои парламентарни групи ще отсъстват от пленарна зала, за да мине кабинета "Асен&Лорерите". 
Нали сте наясно, че не са необходими 121 гласа, за да има второ правителство с мандат на ПП, а 10 народни представители да се "разболеят"?

Стоян Тончев

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.