Надраскаха Поморие с враждебни надписи и нацистки символи

В последните няколко дни, на различни места в Поморие се забелязват надраскани със спрей нацистки символи, враждебни надписи и наименования на паравоенни групировки в Украйна. Поругани са обществени места за разходка, както и паметната плоча на руски войници до Интерхотел Поморие, съобщават с тревога от Община Поморие.

От институцията съобщават и припомнят, че "Община Поморие е гостоприемна, приема украински бежанци, оказва им пълно съдействие, разкри пункт за хуманитарна помощ и център за психологическа подкрепа, но нацистките свастики и знаци и тяхното разпространение са инкриминирани от българския Наказателен кодекс".

Драскането със спрей по публични места на знаци и наименования на военизирани структури в Украйна, като „Азов“, е в нарушение на Наредбата за поддържане и опазване на обществения ред в Община Поморие и представлява хулиганска проява.

Община Поморие следи стриктно за нарушители, независимо дали са български или украински граждани, като своевременно са предприети действия по премахване на знаци и надписи на паравоенни групировки и уведомява служителите на РУП Поморие за хулиганските прояви, уточняват от морската община.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.