„Направил съм всички 50 структури на НФСБ в Бургас. Можех да слушкам и да папкам, но избрах честността. Патрон на телевизия СКАТ е Николай Хайтов, но повече са последователите на Турчев, отколкото на големия български писател“, споделя бившият телевизионер на партийната телевизия на НФСБ Ангел Божидаров.

Почти всички членове на организацията на НФСБ в Карнобат са подали декларации за напускане на партията. Това е станало снощи на събрание, когато са били връчени на народния представител от Бургас от групата на ОП  Християн Митев. Това съобщи за сайта LIBERTA.BG Ангел Божидаров - бивша дясна ръка на Валери Симеонов и понастоящем общински съветник в Бургас и координатор на „Българската пролет.“

Десет души са скъсали с възгледите на Симеонов, а цялата структура в Карнобат е от 17 човека. Процесът е характерен за цялата страна, където НФСБ се цепи и хората масово преминават към „Българската пролет“, обяви на пресконференция миналата седмица във Велико Търново председателят й Велизар Енчев.

От 28 области, напуснали или изгонени от Валери Симеонов, областни координатори са 17 човека. Почти всички са преминали в „Българската пролет“.

„Със същите областни координатори, с които съм работил в НФСБ, сега работя в новото движение“ - каза още Ангел Божидаров. Продължаваме да изповядваме идеите, заради които повярвахме на Валери Симеонов, а тези, които почнаха да слугуват на материалното за лични цели, те ще си отидат, необратимо е" - поясни още бившият втори  на Симеонов за Бургас.

Разпадът на Фронта за Бургаска област е тотален. Приморско, Царево, Созопол и Карнобат отричат партията на Симеонов. „Нашите членове може да не са богати, но са честни  и почтени“- твърди новият координатор на „Българската пролет “Божидаров. Много от тези хора не проумяват - как е възможно да се биеш с Волен Сидеров, а после да седнеш на една маса да преговаряш, как 4 години можеш да критикуваш ГЕРБ и Бойко Борисов и после да му станеш вицепремиер. Капката, преляла чашата са последните изпълнения на вицето и определението му „кресливи жени“ и „уж болни деца“. Това, според бившите му съпартийци, не е нещо ново. Той си е бил и преди същият, просто сега го научи цяла България. Те не са могли да простят факта, че е направил обратното на това, което преди е говорил.

„Скоро ще обявим националния разпад на НФСБ“ са думи на Велизар Енчев, казани по време на пресконференция във Велико Търново. Процесът е напълно логичен. Не е тайна, че Енчев е получил покана от БСП за предварителни разговори. Такава покана е получил и Костадин Костадинов, лидер на „Възраждане“, които преминаха  1%-я праг  на последните парламентарни избори и дариха субсидията си от 1 милион лева.

От сега е ясно, че ще има общ блок - не само анти „тримата тенори“, но и срещу ГЕРБ.

 

                                                          

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.