Качество, гарантирано от ГЕРБ и Бойко Борисов и пощенска картичка за 6 милиона лева. Това представлява новото срутище до Рилския манастир по проект, което блокира достъпа да светата обител. Премиерът на България Бойко Борисов обяви укрепваното за завършено.

На 29.12.2020 г. Светиня Му цъфна в Рилския манастир, за да се прави на вярващ и да се похвали във Фейсбук със следното: "Приключи укрепването на срутището на пътя за Рилския манастир. В 250-метровия участък е изградена укрепителна стоманобетонна стена с дължина от 150 м и височина 4,1 м, която поема натоварването на срутищното тяло, като то е подсилено с микропилоти и анкери. Благодаря на строителите, които работиха много мобилизирано, за да може укрепителните дейности да приключат преди Коледа. Важно е хората да могат да пътуват спокойно и удобно до Рилския манастир и природните забележителности в околността."

Изображението може да съдържа: един или повече хора, стоящи хора, небе и на откритоЕстествено всичко това е гарнирано с видео и снимков материал от Севда ТВИзображението може да съдържа: дърво и на открито. Под публикациите възторжени фенове, подмокрени фенки и пълчища платени тролове пишат дитирамби. Всеки, който дръзне да каже, че царят е гол, веднага е заклеймен като комунист, мръсник, простак и пр. квалификации, характерни за изказа на ГЕРБавата сган.

Днес на същия този път огромна скала се е свлякла и движението е спряно... Естествено банкянската тиква не е там и в профила му не се качват снимки и видео за случващото се...

Цялата работа ГЕРБава е такава - абсолютно бездарна пропаганда и нищо друго, коментира във Фейсбук със снимки от новоремонтираното и уж укрепено свлачище до Рилслкия манастир Наталия Сотирова.

Пощенска картичка за 6 млн. лева. Така журналистът Любо Кольовски определи поредното срутище на ГЕРБ, което можеше да отнеме много животи.

Свлачищата и срутищата съдържат в себе си специална и дълбока символика, когато са съотнесени към политическия живот у нас и управлението на свличащата се България. "В района на ремонтирано за 6 млн. лв. свлачище, намиращо се в средата на пътя за Рилския манастир, е паднала огромна скала, съобщи кореспорндент на БГНЕС", цитирана от "Сега". Временно на място беше разположен полицейски патрул, който връщаше обратно всички пътуващи към манастира. 

На 29 декември, по-малко от две седмици към днешна дата, премиерът Бойко Борисов написа във Фейсбук, че каквото е било обещано да се направи за Рилския манастир, е вече изпълнено. ''Искам тук да е като картичка, като дойдат хората да се поклонят на тази Света обител, да няма неизкусурено нещо'', заяви министър-председателят, цитиран от БГНЕС. Укрепителните дейности започнаха в края на юни и включваха възстановяване на пътната настилка по участъка. ''С близо 6 млн. лв. бе завършено укрепването на срутището по пътя за светата обител. Осигурили сме и 1,62 млн. лв. за изграждане на пречиствателна станция за отпадните води." 

Крайно време е да махнем гордия балкански лъв от герба и знамето си и да нарисуваме на негово място едно свлачище! Пъстро, внушитено и красиво, като взето от пощенска картичка!, завършва Кольовски.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.