Партията на Мая Манолова регистрира листите си. Прави впечатлени присъствието на безспорни професионалисти и активисти с безупречна репутация, сред които Никола Вапцаров, Вера Иванова, Албена Белянова, адвокат Росен Рашков.

Политическа партия „Изправи се България“ регистрира листите си за участие на Извънредните парламентарни избори през октомври. Този път кандидати са единствено доказани професионалисти и граждански активисти с безупречна репутация, голяма част от които, преки участници в протестите срещу Бойко Борисов през 2020 г., отбелазва сайтът "Имате думата".

Макар доскоро да подценяваха партията на Мая Манолова, все повече социолози коментират, че тя е един от сигурните участници в следващия парламент, защото много от левите хора, които гласуваха за „Продължаваме промяната“ и БСП на предните избори, сега виждат реална алтернатива на тези партии в лицето на „Изправи се България“.

В лидерската битка в 25 МИР, Вера Иванова от „Системата ни убива“ ще се изправи срещу Бойко Борисов, Корнелия Нинова и Ицо Хазарта. В 24 МИР, листата ще бъде водена от Никола Вапцаров, граждански активист, който беше един от основните борци за спиране на изграждането на небостъргача „Златен век“. Мая Манолова ще бъде водач на листата в 23 МИР, най-големият избирателен район в България.

В Пловдив водач на листата на „Изправи се България“ е адвокат Росен Рашков, правозащитник и адвокат с каузи, който оказа безвъзмездна правна помощ на много от незаконно арестуваните протестиращи, по време на протестите от 2020 г.

Мая Манолова обобщи, че в листите на „Изправи се България“ има много адвокати, тъй като в Народното събрание се изработват закони и е време този факт да бъде напомнен на големите партии.

В Добрич, листата се повежда от Камелия Тодорова, майка на дете с увреждане, която се изправя срещу Деница Сачева, известна като основния осакатител на Закона за личната помощ. Албена Белянова застава срещу Цвета Караянчева в Кърджали.

В листите на „Изправи се България“ намират място и учители, икономисти, лекари, спортисти

На челни места в София са още експерта за защита на потребителите Цветанка Илиева, гражданският активист Войслав Тодоров, защитникът на правата на животните Мартин Янчев, Димитрина Русева и Нели Димитрова от Системата ни убива, както и граждански активисти, лекари, предприемачи, юристи, спортисти…

По повод основните приоритети на формацията Мая Манолова заяви:

„Заедно с майките от Системата ни убива сме отбор от бойци и ще застанем не само зад хората с увреждания, самотните родители, а и зад работещите хора, зад техните интереси, права и доходи, зад земеделските производители, пенсионерите и дребните предприемачи.“

Тя допълни, че с кампаниите Не плащай и АнтиСпекула ще натиснат институциите, за да бъдат орязани печалбите на монополистите и сметките на българските граждани да намалеят и да станат поносими.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.