Напразни са апелите за обединение срещу статуквото и смяна на "модела", както стана модно да се нарича безобразното и престъпното ни управление. Напразни са, защото са обречени на неуспех. Всеки дърпа чергата към себе си, а всички крещят "Мутри, вън!". Необяснимо и неразбираемо е как и защо парламентарните и извънпарламентарните врагове на мутрите не разбират, че мутрите така са се бетонирали във властта, че няма как една тяхна разединена и раздробена опозиция да ги свали от кладата и няма кой да драсне клечката и да ги анихилира безвъзвратно и завинаги от политическата карта на България.

Печалните ми констатации са продукт на събитията не само в последните дни. Който е наблюдавал какво се случва от началото на протестите през лятото на 2020 г., та до днес, не може да не е забелязал колко успешни са ходовете на Борисов и ордата му. Не бяха ялови идеи за нова конституция и велик парламент, не бяха и пандемичните истерии и управленските решения в циганския стил "Тука има - тука нема!", олицетворени от заповедите на здравния министър и тунинговани от самия Главатар в десетки и стотици примитивни вариации на Макиавели и Великата инквизиция! Чекмеджетата, пачките и записите бяха заметени и вече потъват в плавна и направо хармонина забрава.

Защо се случи всичко това? Защото един тарикат успя да фиксира безверието на българите. Успя да му навлече дрипите на апатията и да опитоми или по-точно да дресира първобитния си материал. Плясна с камшика, подхвърли няколко телешки пържолки и отново яхна белия кон, който всъщност е магаре, но на ездача му харесва да си въобразява, че това е бял кон.

Нима БСП, "Да, България", АБВ, "Отровното трио", "Изправи се.БГ", "Движение 21", "Има такъв народ" и останалите гневни, но употребени от Бойко, не знаят с кого си имат работа? И през последните 11 години не са чели вестници, не са гледали телевизия и не са слушали новините по радиото?
"Който не чете вестници, трябва да бъде убиван!", казваше героят на един съветски роман. Не знам какво трябва да правим с хората, които се занимават с политика и ламтят за власт, а не четат вестници и не са и чували какви са новините през последните 11 години.

Започвам да разбирам анархистите и предстои да стана симпатизант на червените и кафявите болшевики, без да се интересувам от това как точно се наричат тия политически и човешки изроди.
Извинете!

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.