Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и негови подчинени поставят на карта живота на онкоболни, които не могат да бъдат излекувани със средствата на традиионната медицина. Това пишат лекарите от „Медицински център по интегративна медицина“ в сигнал до спецпрокуратурата.

Лекари от Медицински център Интергративна медицина в София са подали сигнал в Специализираната прокуратура срещу министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. В писмото се казва: „С бездействието си да инициира въвеждането в националното ни позитивно право на наредбата, предвидена в чл.96, ал.3 от Закон за здравето, както и на мерки (административни и/или нормотворчески) за предоставяне на неразрешени лекарствени продукти за нуждите на т. нар. „състрадателно лечение“ на визираната по-горе категория пациенти, а от друга страна – с умишленото и целенасочено използване на властовата си позиция и при явна колаборация с изпълнителниия директор на ИАМО и в последствие ИАМН за препятстване и преустановяване на дейността на АИСП „МЦИМ“ ООД, като единствен източник на такова лечение в България, тези длъжностни лица са допринесли за преждевременното умъртвяване на пациенти, между които: Явор Боянов Миланов от гр. Бургас; Боянка Цветaнова Мишева от гр. Годеч; Давид Сабетай Бехар от гр. София; Шефка Сюлейманов Гюзелев от гр. Русе; Иван Събев Рачев от гр. София; Вера Йорданова Петкова от гр. София и др., пише Фрог нюз.

С тези умишлени действия и бездействия, обединените в общата си цел субекти продължават да допринасят, както за нанасяне по особено мъчителен начин на тежки телесни увреди на нуждаещите се от такова лечение и грижа пациенти, така и на преждевременната им смърт при липсата на каквато и да било възможност за осигуряване на поносимо качество на живот. В продължителен период от време десетина инспектори многократно посетиха лечебното заведение, изискаха десетки документи, с които разполагат от предходни проверки, нарушиха съществено лечебния процес и създадоха опасност за здравето и живота на множество тежко болни наши пациенти, които с лекуваха при нас в периода на проверката.”

„Изложеното обосновава извод, че действията на контролните органи представляват умишлена провокация или учебникарски пример за упражняване на тормоз и притискане чрез използване на лостовете на притежаваната власт, с единствена цел да бъде саботиран лечебния процес в АИСП„МЦИМ“, като се създаде паника сред пациентите, които са заплашени, че лечението им ще бъде преустановено, а оттам – да бъде срината и работата на лечебното заведение. Здравните инспектори са многократно информирани, че нашите пациенти са в напреднал стадий на онкологични заболявания, след неуспешно конвенционално лечение и увредени от него. Те нямат друга алтернатива за оцеляване и поради това са избрали АИСП „МЦИМ“, упражнявайки изконното си право на живот и свързаното с това право за ненамеса в личния им живот при извършване на избори, касаещи живота, здравето и личната им неприкосновеност.”

„Предвид това ни логично и естествено наше незнание за задкулисието на всичко гореизложено, оставяме на Вас – компетентния орган, да разследва и установи налице ли е ОПГ и всичко свързано с подобно обстоятелство, а ако се окаже налице, да установи и причинените от подбудителя, инициатора и всички горепосочени участници вреди – съзнателно причиняване на смърт на множество лица по особено мъчителен начин, както и на телесни повреди в условията на превратно упражняване на власт с цел набавяне на облага за себе си или за другиго, след което да предприеме мерки за преустановяване и санкциониране на престъплението”, допълват лекарите от Медицинския център.

Писмото до прокуратурата е подписано от д-р Христо Атанасов Дамянов, д.м., д-р Иван Константинов Маслев и д-р Владимир Стоянов Павлов.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.