Да наречеш някой "тулуп", е присъщо за език сред силоваците, борците в залите, но не и за речника на министър-председател в изказване към народа, коментира експертът по национална сигурност Тихомир Стойчев в "Тази сутрин"по bTV.

Според него на аудиозаписа, който изтече, е самият Борисов, защото той така се изразява. И припомни как преди години е нарекъл хирурзите "касапи".

По думите му в момент, в който българите са изтощени и загрижени за близкото си бъдеще, се вижда, че първият човек в изпълнителната власт спи с огромни суми пари и с оръжие до главата му.

„Г-н Борисов не е спирал да показва, че обича оръжието още откакто беше главен секретар на МВР, кмет на София и т.н.“, подчерта той.

Сройчев смята, че това са новите характеристики на хибридната война и обясни, че ако случаят е политическа атака, то тя може да идва от вътрешните кръгове до премиера или от неговите коалиционни партньори, които „искат да се отърват от тежестите, които управлението носи“.

Тихомир Стойчев оприличи акциите на главния прокурор Иван Гешев в борбата с битовата престъпност от мястото на събитието с тези на Бойко Борисов, когато беше главен секретар на МВР.

"Главният прокурор има прокурори по региони, може да върши работата си кабинетно. Действията му много наподобява активността на Бойко Борисов като главен секретар, когато обичаше да ходи на по няколко местоипроизшествия и опорочаваше огледите по НПК".

Тихомир Стойчев счита, че с новото звено за охрана към МВР, което дублира НСО, управляващите искат повече власт и контрол над службите. Той коментира, че това ще изисква допълнителни пари за издръжка от бюджета, с каквито не разполагаме.

Във връзка със снимките с премиера от спалнята му и шкафчето, пълно с пачки евро и златни кюлчета, Стойчев заяви, че трявба да се извърши обстойна проверка за автентичността им.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.