Пред ВСС КПП-та като при военно положение. Полицията пуска само протестиращи "за" Гешев. Протестът се премести пред МС, съобщава сайтът "Клуб Z"

Заради избора на Иван Гешев за главен прокурор охраната на ВСС е по-голяма, отколкото при парламента по времето на протестите срещу правителството на Жан Виденов. Всички пресечки на ул. "Екзарх Йосиф" се охраняват от полиция и жандармерия. В района има десетки коли на органите на реда, само край МС има пет коли на жандармерията - чак дотам стига охраняваният периметър.

Журналисти отразявали поредица избори не си спомнят друг път да е имало КПП-та с проверки като военно положение.

Репортер на Клуб Z беше допуснат трудно и след множество проверки да стигне до улицата, на която се намира сградата на ВСС, докато защитници на Гешев бяха пускани без никакъв проблем и преброявани под строй лично от главна редакторка на ПИК Звездомира Мастагаркова. За подкрепящите Гешев има отделено специално място.

Протестиращите срещу избора на Гешев въобще не са допуснати в близост до сградата на ВСС, те са затворени до пресечката с "Борис Първи". За разлика от подкрепящите Гешев, които стоят точно пред ВСС с правилните плакати: "Гешев - достойният главен прокурор", "Гешев - шерифът на народа" и др.

Протестът срещу Гешев се премести пред Министерския съвет. С викове "Оставка".

Струпване на полиция.

 

Пристига и главният прокурор Сотир Цацаров.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.