Едно прессъобщение на Сената на САЩ и кочината вие на умряло, Захариева и Ко на амбразурата, шаш, ужас и паника...

А не знаят колко още шамари предстоят. На първо време ЕП готви втора резолюция.

Г-жа Захариева, толкова трагично ще приключи Вашата кариера, завършва коментарът на д-р Радосвета Василева във Туитър.

САЩ към България (тук):

"СЪВМЕСТНО ИЗЯВЛЕНИЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ МЕНЕНДЕС И КЛАСИРАЩИЯ ЧЛЕН RISCH ОТНОСНО ДВУСТРАННИТЕ ОТНОШЕНИЯ МЕЖДУ САЩ И БЪЛГАРИЯ

УАШИНГТОН (Вашингтон) - Председателят на комисията по външни отношения на Сената на САЩ Боб Менендес (DN.J.) и членът на класацията Джим Риш (R-Айдахо) излязоха със следното изявление относно отношенията между САЩ и България, когато страната започва официалния период на предизборната кампания за парламентарни избори:

„Съединените щати и България имат стабилни и нарастващи отношения, които, подобно на алианса на НАТО като цяло, са най-силни, когато почиват на споделени демократични ценности. Бихме искали да видим, че тази връзка продължава да се развива, особено по отношение на споделените цели в областта на сигурността и енергетиката, но постоянната корупция, намаляващата свобода на медиите, политизирането на съдебната система и други заплахи за върховенството на закона създават сериозни предизвикателства пред двустранните отношения между САЩ и България. .

„България постигна най-ниски резултати в Европейския съюз както по индекса за възприемане на корупцията на Transparency International за 2019 г., така и по световния индекс за свобода на пресата на„ Репортери без граници “. Тази класация подчертава широтата на предизвикателствата, пред които е изправена България. Българското правителство и съдебна власт трябва да работят за поддържане на върховенството на закона за всички, а не само за някои, а медиите трябва да имат свободата да съобщават истината, без да бъдат изправени пред тормоз, насилие или наказание.

„В продължение на почти осем месеца, в непрекъсната поредица от протести, хората в България призоваха за прекратяване на корупцията и зачитането на върховенството на закона и демократичните ценности. С наближаването на парламентарните избори през април е наложително правителството на България да защитава тези ценности. И в духа на нашите дългогодишни отношения, САЩ трябва да подкрепят тези призиви и да подпомогнат България в борбата с корупцията, възстановяването на независима медия и насърчаването на върховенството на закона. Стъпките, които България предприема, за да се справи с тези проблеми, ще служат само за допълнително укрепване на нашите отношения."

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.