Служителите на МВР бяха използвани по всякакъв възможен начин, за да смачкат справедливите граждански протести срещу бедността, корупцията, беззаконието и лошото държавно управление. Под команда упражняваха репресивни методи и мерки, като заплахи, предупредителни протоколи, връчване на фишове, писане на актове и сила. След като лакейски обслужиха правителството, чиято единствена цел е задържането във властта за усвояване на публични средства, служителите на реда се почувстваха измамени от премиера Бойко Борисов.

"Полицаите биват изкарвани като хора, които говорят само за пари, но това не е така. Ние говорим за изпълнение на обещание на премиера Бойко Борисов още в началото на годината. Много интересно, че вчера се навършиха 10 години от първия ни протест, провокиран от унизително отношение. Коледният ни бонус е оценка за свършената ни работа през годината. Това е много, много ниска оценка - 100 лв.. Господин Борисов оцени нашите усилия и се постигна добър резултат с него, когато разговаряхме. Тогава ние изразихме съмнение, че властта може да изпълни договорените условия. Оказахме се прави. Бяха ни обещани 100 милиона, но 16 от тях липсват", заяви преди дни зам.-председателят на синдиката на МВР Илия Кузманов в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Министърът МВР Младен Маринов отговори на исканията им с липсата на повече средства, като потвърди, че коледните бонуси ще са в размер от 100 лева, а очакванията на полицаите трябвало да бъдат адекватни.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.