Протетстите за оставка на правителството продължиха и днес. Блокади на пътни артерии имаше във Варна и в София. Според управляващите всичко в държавата било нормално и стабилно.

Тази вечер и стотици от Перник блокираха атомагистрала "Люлин". Голяма част от тях вчера бяха възпрепятствани от полицията и не успяха да се присъединят към съмишлениците си в София. Около 18 часа днес те отново бяха на пътя, скандирайки "Мафия!" и "Оставка!", което вероятно допълнително е изнервило и без това разклатената власт и нерви на премиера на България.

Кордон от полицаи и жандармеристи, хванати като за хоро, препречваше пътя на протестиращите в нарушение на конституционно им право на свободно предвижване. Дама от протеста за оставка на правителството дори попита органите на реда - да не би да им дава някакви хапчета Борисов, че да са толкова унили и мълчаливи, като хипнотизирани. 

От видеа споделени във Фейсбук се разбра, че не са липсвали полицейски произвол и посегателство над личноста - нещо нормално за държавите в режим на "демократична диктатура", каквато слава се носи на България по света. Младеж успява да пробие живата верига, след което двама полицаи го настигат, събарят го с удари с палки и ритници и започват да го налагат. Единствено камерите на телефоните и намесата на жандармерист, който напомня на ченгетата, че ги снимат, стряска мутрите в униформи и те се разбягват.

Стотици протестиращи са поискали оставката на кабинета и в Стара Загора и Добрич.

 

Коментари

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.