Бившият изпълнителен директор на Локомотив(Пд) и екскмет на град Белово – Кузман Маринков защити освободения от театъра в Габрово актьор Даниел Михайлов – Викенти. 

Последният е родом от беловското село Момина клисура, а в началото на месеца трябваше да започне репетиции на първото си работно място – габровският театър. Това така и не се случи, тъй като той бе уволнен още преди да се е включил в репетициите на местната трупа.  

Директорът на театъра в Габрово обяви, че младежът, който е активен участник на протестите в Пловдив и столицата е загубил хляба си си заради неявяване на работното си място в срок, а пък близките на Викенти казват, че това е само формален повод и увото се е случило по политически причини.  

„Даниел е уволнен заради простотията на един директор,

който го е страх да заяви, че бюджетът от 0,2% е позор за българската култура и така се обричат на мизерия актьорите в България.”, заяви в защита на Даниел Михайлов Кузман Маринков.

„Той не протестира срещу определени лица - президент, министър-председател, депутати и други, а срещу системата, която му е определила 659 лв. заплата. Това е месечното възнаграждение за човек с висше образование, който трябва да си плаща квартирата, парното, тока, телефона, дрехите и да създава семейство.

Още по темата: България, 21 век: Уволняват артист, защото няма пари да стигне до работа, но има гражданска позиция и ходи на протести

Това момче остана сирак без баща и майка още в ранна възраст.

Работеше по ремонти за да си плаща образованието в Пловдивският университет и да издържа по-малката си сестра. Доброволно участва в ремонта на църквата в неговото село, беше най-добрият танцьор в ансамбъл „Беловче”, участник във всички обществени мероприятия безплатно, капитан на отбора по футбол на ФК „Ботев”(Момина клисура). Викенти е  постигнал всичко с честен труд и няма право да претендира за достойно заплащане не само за себе си, а и за своите колеги ли?”, попита риторично бившият кмет на Белово. Кузман Маринков допълни, че

уволненият трябва да бъде не Михайлов, а директора.

Той отиде и още по-далеч, като каза, че шефът на габровския театър трябва да бъде съден „за нанесена щета на държавата. за унищожаването на нейният интелектуален капитал.” „Оставка за този директор”, завърши тирадата си вицешефът на Фондация „Онлус Пер Ветрен” - Куман Маринков.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.