Премиерът на България Бойко Борисов излезе с обръщение към българските граждани от профила си във Фейсбук, с което моли да продължаваме да стоим без пари и без работа (някои гладни и на студено) по домовете си в режим на "извънредно положение", граничещ с дикатура, защото му се стои още на власт. Него не го интересува кой как ще си плаща месечните разходи за ток, храна, вода, интернет, погасяване на кредити... Без значение колко фирми ще фалират и колко хора ще останат без домове, важното е той да е добре - да си джитка на данъкоплатска издръжка с джипката, с правителствения самолет, да раздава пари от прозореца на свои и негови и да ползва държавна охрана.

 Все пак ще се поема нов държавен дълг (до 10 млрд. лева), може да капне нещо и от ЕК, пък и като цяло далаверата трябва да върви - как да избяга Барба Ганьос от келепира?! Сърце банкянско не му дава - къса се, та се тръшка! Не иска и не иска да се раздели с "мазнинката"! 

Какво ще прави клетият Бойко, ако не е премиер?

А за празната хазна и дума не обелва!

Сряда е, няма я и обещаната среща с кредиторите за мораториум и/или отлагане на вноските на длъжниците към банките.

Правителството му (тоест - той!) предлагало да бъде удължено извънредното положение до 13 май. На 13 май може да поиска до 13 юни, че нали е рожденик... и така до кога?

Ех, Бойко, Бойко... Малко ти остава. Пак ще е предсрочно. Отиди си поне с достойнство, не чакай да те гони собственият ти народ. Унизително е!

Ето го и молебена на Борисов за Борисов:

" Уважаеми сънародници,

Днес светът е изправен пред огромно предизвикателство. Война, която взима много невинни жертви. Длъжни сме да направим всичко по нашите сили, за да защитим живота и здравето на българския народ. Светът в момента отчаяно търси ваксина срещу COVID-19, но до нейното разработване ни делят месеци. Единствената доказана в глобален мащаб превенция срещу вируса е социалната дистанция. Тя налага всички тези сурови мерки, които предприемаме. Разбирам недоволството на хората. Промяната в начина им на живот стана внезапно. Но ги моля да осъзнаят сериозността на ситуацията в цял свят. Европа е най-засегнатият от новия коронавирус континент. В някои държави броят на болните ежедневно се увеличава в пъти. А най-застрашени както от заразяване, така и от възникването на усложнения – са възрастните и хората с хронични заболявания. Следим всичко, което се случва в другите държави – какви мерки предприемат, как лекуват хората, използвани тестове и т.н. Все още никой не може със сигурност да прогнозира колко време ще продължи пандемията. Вече приехме пакет от социално-икономически мерки в подкрепа на работодателите и работниците. Ще продължим да подкрепяме хората, като основен приоритет за нас ще останат пенсионерите и българските граждани в затруднено положение. Експертите от Европа казват, че през следващите няколко седмици здравните системи на държавите-членки ще достигнат максимално натоварване на наличния си капацитет. Натискът върху нашата система може да бъде намален единствено чрез удължаване на сроковете и мерките за социална изолация. Не може и не трябва да допускаме усилията, които всички българи положиха, да останат незавършени. Затова правителството предлага на Народното събрание да удължи срока на извънредното положение до 13 май 2020 г.
Колкото и да е тежък моментът, съм сигурен, че българите за пореден път ще покажат своята сила, отговорност и дисциплина. Така ще се преборим с тази напаст и всички ще се върнем към обичайния ни начин на живот. Впечатлен съм от героизма на всички лекари, сестри, санитари, медицински работници, полицаи, доброволци и всички други, които са на първа линия. Гордея се с всеки един български гражданин. Благодаря Ви за усилието, заедно ще се справим!"

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.