Изтъканият от гафове премиер на България Кирил Петков опита да замаже един последните си гафове, като произведе нов. След като буквално изряза премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски от общата им снимка с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен и я публикува коригирана на профила си във Фейсбук, с което предизвика бурните реакции на българската и на македонската преса, днес министър-председателят Петков, в типично нарцистичния си стил за непогрешимост, постна друга снимка с Кавачески и самонадеян смехотворен коментар към нея.

Без да отговори каква е била причината, поради която е изрязал Ковачевски от снимката с Блинкен, а също така какво са си говорили при срещата им в Мюнхен, Петков директно заподозря "организирани провокации" и нежелание за "стабилност на Балканите". Все едно някой друг е виновен, че прякорът му е Прост(о) Киро.

Още по темата: Кирил Петков изряза Ковачевски от снимката им с Блинкен

Взелият се твърде насериозно български премиер явно забрави, че влезе с лъжа в политиката, за което потвърди и Конституционния съд в свое решение по казуса с двойното гражданство и умишлено попълнената от Кирил Петков декларация с невярно съдържание. За него, но и за други хора също е известно как са акумулирани гласовете при машинното гпасуване, колкото и болезнена да е тази тема, която тепърва ще има полета за разнищване и вероятно ще предизвика силни политически сътресения.

И ако Петков с наглото "няма да ни спрете!" иска да каже, че ще си прави каквото си поиска, то трябва да е наясно, че ветото за Република Северна Македония за влизането в ЕС няма да бъде вдигнато преди РМС да изпълни ангажиментите си към България, както и да ги строява Блинкен с Ковачевски и каквито и обещания да дават пред него, които Кирил Петков крие яростно от българската общественост.

Не търсете логика в това - първо да изрязва Ковачевски от снимката си, с което да предизвика медиен и дипломатически скандал, а на следващия ден да публикува друга снимка с Ковачевски и да се оправдава, все едно някой друг му е виновен, че е прост - защото такава при Кирил Петков, както и при неговите "пиаркаджии", няма да намерите.

Гаф след гафа и "подаваме" към Кирил Петков, който просто не се срамува от харвардския си колега, нито от правописа си:

"Представете си гражданите на Република България и на Република Северна Македония да се радват на взаимно уважение, зачитане на правата им и просперитет. Двете държави да способстват активно за развитието на общи компании, които да създават огромна добавена стойност заедно, да имат растящи икономики, да имат съвместни детски лагери, да имат общи концерти, да имат общи образователни програми, да няма граница между двете ни страни, да няма дискриминация, да няма език на омраза, да строим магистрали, да имаме модерни влакови линии. За много тези думи звучат като мечта, други организират всякакви провокации това да не се случи, трети просто не искат стабилност на Балканите. Аз и Димитър вярвяме, че това е възможно, и няма да се подаваме на провокации, а ще работим целенасочено и заедно, за да го постигнем. А на всички злонамерени страни просто мога да кажа: няма да ни спрете!".

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.