Поръчкови медии са в съучастие с татуирания, дрогиран младеж. Ако видите интервю с младеж с татуси по главата и целите ръце да дава интервю, знайте, че е платено лице и не е част от протестиращите

Платен провокатор на наркотици дойде сутринта заедно с медиите. Пуснахме live video за целия престой на медиите, защото не знаехме какъв ще е сценарият. Момчето дойде с думите: "В градският транспорт искам да бия циганите.", разказва Михаела Стойкова, която е част от палатковия лагер на "Орлов мост".

Ето как описва тя случилото се:

"С неговото идване започнахме да снимаме, като медиите седяха близо два часа тук. Застанахме пред младежа, докато снимаха, за да не може да го заснемат като част от лагера. Те се запътиха към нас, като искаха да му вземат интервю, но видяха, че няма да им позволим и се съгласиха аз да дам интервю. Искаха да снимат под ъгъл, под който се вижда и той, ние отказахме. В същият момент, в който репортерите ни казаха "Чао", той ни каза: "Трябва да тръгвам." и стана да върви с тях. Ние обаче сме любезни и решихме да го съпроводим до метрото, да го видим как си купува билетче и минава през последната бариера за метрото.

Говорихме и с медията след това, която твърди, че не го е видяла и не знае за какво говори. Ако видите интервю с младеж с татуси по главата и целите ръце да дава интервю, знайте, че е платено лице и не е част от протестиращите."

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.