"Голямото божие възкресение в човешкия живот има много измерения. Може би възкръсването на едно приятелство е нашето спасение, може би една среща, един кръстопът, който ще ни поведе в красива посока. От нас зависи как ще изберем тази посока", каза в предаването "Тази сутрин" писателката Здравка Евтимова.

"Миналото да бъде едно поле, на което днес да засеем семената на бъдещето", призова писателката. Поглеждайки назад да виждаме и силните моменти, енергията и мощта, но да виждаме и пропастите, за да се научим да не се боим от тях, добави тя.

"Не можем да избегнем силата на думите. Една истина, колкото и болезнена да е тя, може да бъде изречена от зложелател по такъв начин, че да ни хвърли в тинята. Но ако е изречена от човек, който ще каже тази истина, за да ни отдалечи от тинята? Думата е пътека и към тинята, и към простора над нея", смята писателката. Според нея вярата е била необходимост през всички времена и една от огромните опори в нашия живот. 

"Животът не се измерва само с банковата сметка, не се измерва и с временните позиции" - категорична е писателката Здравка Евтимова.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.