"Не одобрявам това, че някои от властите се опитват да се бъркат в независимата съдебна система. Нали за това се борихме - съдебната власт да е независима. Има Висш съдебен съвет, има си начини, по които да се избира. Президентската институция след това има право да одобри или да не одобри. Тогава влиза в сила нейната роля.", заяви разгневено днес премиерът на България и пиар на предизборния щаб на ГЕРБ Бойко Борисов. Думите му са по повод консултациите на президента Румен Радев с представители на властта в България, които са свързани с предстоящия избор на нов главен прокурор, поради изтичащия мандат на настоящия държавен обвинител и цар на прокуратурата Сотир Цацаров. 

Напомняме, че президентът е този, който издава указ за назначаването на главен прокурор на Република България. Съответно такъв указ за назначение може да не бъде издаден, което моментално води до нов избор на фигура, която да оглави Прокуратурата на Република България.

Ето как съдия Румяна Ченалова коментира изказванто на премиера на България и пиар на предизборния щаб на ГЕРБ:

"Борисов, 

Ти не си се борил за независимост на съдебната система, а за зависимостта й от котилото, което създадохте!

Думичката "роля" не е закон или съдебен акт и не влиза в сила.

Краят ви не наближава, вече чука на вратата.
Моли се за справедливост - друга дума, която не познаваш.

Пишем открито за омразата и надеждите си, не заради твоята "демокрация", а защото тинята вече ни покрива и имаме право само на един опит да отскочим, за да останем живи.
Гилотината вече е излъскана и на 26-и ще се стовари безжалостно и безпогрешно!!!"

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.