Премиерът на България Бойко Борисов е със сринат кредит на доверие, сочи най-новото проучване на "Галъп интернешънъл". То показва, че министър-председателят на България и оглавяващ управляващата партия ГЕРБ е неодобряван от 68% от българските граждани, като само 20% сред анкетираните все още вярват на лъжите му.

В същото време правителството на Борисов се ползва само с 19% одобрение, вероятно от същите заблудени гласоподаватели на ГЕРБ от администрацията (държавна и общински) и работници от олигархичните обръчи от фирми, печелещи обществени поръчки. На този фон 70% от анкетираните бългасрки граждани не вярват на кабинета.

Сходна е тенденцията и при парламентът, доминиран от управляващото мнозинство на ГЕРБ, НФСБ и ВМРО, скритият коалиционен партньор на ГЕРБ - ДПС, както и патерицата "Воля" на Веселин Марешки. Народното събрание е с 77% отрицателен кредит на доверие, в сравнение със смешните 15% одобрение.

На фона на ярко изразените обществени нагласи, отразяващи всеобщото недоверие и неодобрение към премиера Бойко Борисов, правителството му и срамния със състава си за България парламент, управляващата партия ГЕРБ иска свикване на Велико народно събрание и приемането на нова конституция. Докато в страната вече 40 дни се провеждат антиправителствени демонстарции, с които се искат оставките на правителството, министър-председателя Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.
И това, ако не е свръх наглост...

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.