Изключително е неудобно отвън да свири химнът на хора, които са загубили всякаква надежда, друга, освен това да ви изгонят оттук, за да си вземат обратно държавата. Мнозинството граждани, опозиционни партии, Европейската комисия, международни наблюдатели, НПО сектор, гражданско общество, чужди медии казват: „България е корумпирана“, а вие седите безочливо и обяснявате, че не е вярно. Само вие не виждате, че превърнахте държавата ни в царство на несправедливост със знаме 500-еврова банкнота и с герб, на който се мъдри калинка.

Само вие не виждате, че говорите за Еврозона в държава, където в разменна монета превърнахте суджука, където местното самоуправление е поверено на дриймтиймове. Само вие не виждате, че в държавата на корупцията пазарът е всевластен в здравеопазване и образование, но е безсилен по отношение цените на имотите на властта. Няма значение в лева или евро плащате наем, ако не плащате наем, защото сте министър. Само вие не виждате, че тук страшно много се краде и че това беше казано от държавни институции в тази зала. Ама яко се краде, ако позволите да перифразирам един български лекар. Само вие не виждате, че се краде от всички и отвсякъде -  от лекарства, от митници, от пътища, от защитни огради, от ремонта на НДК, от евросредствата, от Ларгото под прозорците на Министерски съвет се краде.

Само вие не разбрахте, че една фирма създадена вчера, и то без капитал, не може да купува ЧЕЗ. Само вие не разбрахте, че безимотен грък продаде най-големия ни курорт на Марк Жирардели, а само Марк Жирардели не разбра, че можеше да си купи и друго име, защото тук се продават паспорти и удостоверения, и дипломи, и шофьорски книжки.

Само от къщи за гости не се краде.От къщи за гости се усвоява. И там всички ще изгорят, за да изгори един критик на премиера. И това го чухме в запис. Да, защото в държавата на корупцията се подслушват всички, включително министър-председателят. И го снимат, дори когато спи. Но даже когато спи, премиерът ни е въоръжен. Не, не говоря за пистолета на чекмеджето. В такава държава – корумпирана, той има по-мощни оръжия. В нормалните държави ги наричат институции или регулатори. У нас ние ги обозначаваме с абревиатури: КФМ, КЗК, НАП и те служат да размазват физиономии. Когато те не могат, имаме вездесъщата Главна прокуратура – истинската тежка артилерия, напоследък в прекия смисъл на думата. А под ръководството на Иван Гешев тя е готова на всеки запис да отговори със запис, на всяка снимка с чат, а ако и това не може – с показна акция, с арест, с нахлуване. И затова той обвързва съдбата си с това управление и трябва да си тръгне с него. А защо тези неща по правило не водят до осъдителни присъди?  Не знам. В корумпирана държава този въпрос е за кръчмарски разговор, а кръчмата се казва „Осемте джуджета”.В държавата на корупцията в парламента рядко се говори за това. Тук се правят по-важни неща – коват се закони или поне преходни и заключителни разпоредби. Регулират се хазартът, концесиите, небостъргачите в Лозенец, опрощават се дългове – като онези 60-тина милиона на бизнесмена, който осигурява пълен съпорт от името на Държавната комисия по хазарта. И вие ли ще ми кажете, че ние сме били платени от Божков? Тогава президентът Радев видя безобразието, може би е пуснал дрон над парламента, видя го и го спря с неговото вето, така както правеше много пъти. Ухапала го бълха Домусчиев за 60 милиона, той на салфетка с Божков разписва за 200, за да финансира какво - медия. Но дори така финансирана медия не може да накара строежа на Алепу да изглежда като опорна стена.

Уважаеми дами и господа,

Нито една част от народа не иска и не може да продължава да бъде лъган нито за секунда повече. Нито един българин не го заслужава. Никой повече не трябва да го търпи. Незабавна оставка,"

Това заяви Крум Зарков, депутат от ПГ на БСП, в речта си от парламентарната трибуна на НС.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.