Организираният от БОЕЦ - България Обединена с Една Цел протест днес, от 16.00 часа пред сградата на Минисрески съвет, ще премине под мотото "Има кой да ви накаже!" и искането на оставки.
Към него се присъединяват Асоциация за свободно слово "Анна Политковская", движение "Ние гражданите", множество други организации, граждански сдружения, юристи, журналисти, артисти, общественици и непримирими със статуквото и диктатурата граждани, съобщават организаторите.

Линк към събитието във Фейсбук: тук.

Ето какво споделят организаторите:

"НЯМА КОЙ ДА МЕ НАКАЖЕ!" - заяви Цветан Цветанов в петък от ефира на националната телевизия на фона на #АпартаментГейт Наглост и демострация на безнаказаност, несъвместими с демокрацията и принципите на правовата държава!
От документи получени от БОЕЦ и анализирани и публикувани от Биволъ в неделя става ясна цялата брутална схема по която КОНПИ и шефа и Пламен Георгив, заедно с НАП "изпират" и осигуряват безнаказаност за Цветан Цветанов, уличен в укриване на доходи, данъчни и финансови измами за над 500 000 лева! Тази схема се ползва от всички властимащи! Картина на безнаказаност, завимости, корупция и тотално превземане на държавата от мафията.
Институции не останаха, държава няма. Банда престъпници е завзела властта и най-важната битка днес е гражданите да си върнем държавата! В продължение на години сме свидетели на ограбването и източването на народ и държава. Стотици скандали, гейтове и далавери се случиха пред очите ни. През последните дни разкрития на Биволъ, СВОБОДНА ЕВРОПА, Антикорупционен фонд и БОЕЦ показаха цялата картина на превзетата държава и мафиотската и криминална същност на нашите управници. ДжиПиГейт, АпартаментГейт, ДДСгейт, ЦУМгейт, КТБгейт, ЯневаГейт, СтокиранеГейт, мутренското задържане на Иванчева и Петрова, убийството на журналистката Виктория Мринова, ареста на журналиста от Биволъ, Димитър Стоянов и колегата му Атила Биро, репресиите спрямо журналисти, общественици и представители на граждански органзции са само малка част от действията и скандалите, които олицетворяват властта на мафията и режима на Борисов. Диктатура на мафията.
На власт са:
Цветан Цветанов - зам. председател на управляващата партия мандатоносител - ГЕРБ, уличен в имотни, финансови и данъчни измами, финансови престъпления, пране на пари, рекет и други престъпления. Фалшифициране и манипулиране на избори и наложил подслушването и рекета, като стил на управление.
Главен прокурор - Сотир Цацаров - уличен в корупция, документни и имотни измами в особенно големи размери!
Шеф на КПКОНПИ - Пламен Георгиев - уличен в корупция, данъчни, имотни, документни и финансови измами.
Шеф на НСС - Борислав Сарафов - чрез синът си е уличен във финансови престъпления, укриване на доходи и корупция.
Премиер - Бойко Борисов - уличен в корупция, злоупотреба с власт и престъпно бездействие довело до смъртта на 20 души при катастрофата край Своге.
Делян Пеевски - депутат - наложил мафиотският управлениски модел #Кой, уличен в корупция, имотни и данъчни измами, контрабанда на цигари, фалита на КТБ и заедно с Борисов превзел контрола върху всички власти.
Правителство - министри - уличени в корупция, рейдърство, лобизъм, имотни и финансови измами и други престъпления от общ характер.
Парламент - депутати - уличени в корупция, злоупотреба с власт, търговия с влияние, лобизъм, конфликт на интереси, данъчни и имотни престъпления.
Всички ТЕ превърнаха държавата ни в блато, в най-корумпираната и бедна държава в Европа!
Съдебна власт, изпълнителна власт и законодателна власт са в ръцете на ченгета, мафиоти и престъпници, корумпирани и компрометирани типове. Управляващите и политическата "класа" на статуквото са загубили тотално доверието на гражданите. Държавата не може да функционира, защото властите са загубили своята легитимност. В същото време управляващата ни мафия стиска властта и налага едноличен режим на диктатура и управление на мафията. Тези, които трябва да се борят с корупцията се оказват още по корумпирани от проверяваните и зависими от тях.
В четвъртък БОЕЦ, Асоциация за свободно слово "Анна Политковская", движение "Ние гражданите", организации, граждански сдружения и непримирими граждани излизаме пред Министерски съвет с едно послание - ИМА КОЙ ДА ВИ НАКАЖЕ и следните искания и цели:

- Отстраняване на Борисов и мафиотското му правителство.
- Отстраняване на Сотир Цацаров - пазител на мафията.
- Отстраняване на Пламен Георгиев - слуга на мафията.
- Отстраняване на Борислав Сарафов - изпълнител на мафията.
- Повдигане на обвинения и арест на Цветан Цветанов, с цел възпрепятстване на извършването на други престъпления, укриване и унищожаване на документи и доказателства и възпрепятстване на разследването чрез натиск и влияние върху свидетели.
БОЕЦ , Асоциация за свободно слово "Анна Политковская", и движение "Ние гражданите" призоваваме колеги от граждански сдружения, други организации и активни граждани от цялата страна да се свържат с нас и да координираме действията си за постигане на общата цел.
#ИмаКойДаВиНакаже"

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.