Великденският пиар на ГЕРБ се оказа отново със знак минус в предизборната кампания за предстоящия евровот през месец май. Конкурсът "Боядисано яйце и покана за Брюксел" и раздаването на партийни козунаци за бедните вбесиха нормално мислещите българи. 

Една от най-дразнищите партийни фигури се оказа кандидатката за евродепутат на ГЕРБ Ева Мейдел, по баща - Паунова. Ето какво написа тя на страницата си във Фейсбук, преди да сподели пак от там как извива "кристалинено хоро по мейделски": "С първото боядисано яйце отбелязваме началото на най-светлия християнски празник. Изпратете ми до неделя вечер на лично съобщение снимка на вашите боядисани яйца с две имена и населено място. Притежателите на най-красивите яйца, ще поканя в Брюксел през юни. Победителите ще изберете вие следващата седмица."

Рекациите след пошлия пиар на ГЕРБ са повече от показателни. Не без основания са и последните нагласи на хората - рейтингът на Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ, е под този на Жан Виденов (от 1997 г.), а доверието в доминирания от ГЕРБ парламент - по-ниско по проценти от парламента в Жанвиденовата зима, когато сградата на Народно събрание бе щурмува от протестиращи граждани заради бедността, спекулативното повишаване на цените на стоки и услуги и липсата на демокрация.

Богомил Бонев:

Начи, гербери прости, като гласувате за Мейдел и Габриел, гласувате те да се омъжат благоприятно за себе си и семействата си..
Пак помислете, дали тогава гласувата за по-добър живот на вас или на много пресметливи грозни кандидат булки.

Козунак гейт.
Който хапне, хвърля топа.
Пенсионна реформа по герберастки.

Любо Кольовски:

"Поздравления за Ева Майдел, че за поредна година поведе Голямото българско хоро в Брюксел, в което се включиха много наши сънародници от цяла Европа и много гости на Брюксел. Истински щастлив съм да виждам как българските традиции се популяризират по целия свят“, съобщава Цветанов в социалната мрежа. Очевидно заместникът на Бойко не си дава сметка къде точно се намира в кашата, която забърка с долнопробната си алчност и не отчита мрачните перспективи, които очакват. Но понеже е примитивен тарикат, той не може да открои политиката от кукерските занимания, на които е запалянко и страстен любител. Това се харесва на себеподобните му, които са основно електорално ядро на ОПГ ГЕРБ. Но в очите на нормалните и мислещите хора кукерските занимания в политиката са твърде позорни.

Татяна Кристи:

Великденската простотия герберска...

Искам да попитам цървулите от герб, начело с развяващата знамето активистка Мандел: Какво общо има Великден с народните носии и потурите, както и с българското знаме? И също искам да напомня, че не е задължително да се копират комплексарските простотии на Кристалина Геориева с хорАта в Брюксел! Но, аз разбирам, че мишият мозък на представителите на герб в Европа толкова си може! Пфу! Ще повърна.

ГЕРБ Оборище – бравос! Изпълнихте си партийното поръчение! Но не знам защо активистите от герб не разбират, че да раздаваш партийни козунаци в центъра на София е перверзия от най-селяндурски тип!

Откъде ви намират такива, бе? Откъде намират такива хора като вас – без капка неудобство да бутате козунаци с надпис „герб“ в ръцете на хората?! Замисляли ли сте се колко нелепо изглежда това на фона на вселената? Не осъзнавате ли колко сте жалки и смешни и колко смърдите на БКП? Замисляли ли сте се, че опорочавате празника!? Пфу! Ще повърна!

Елена Гунчева:

Една нахилена женица /моля да си сподели хапчетата с нас/, ни убеждава, че е е голяма българка. Като си прави ПР в Брюксел и тропа народно хоро в центъра на града. Бравос, Майди! Голяма българка се извъди. Само където дори се срамуваш от българското си име.

Традиции ли? Традициите на България НЕ СА В БРЮКСЕЛ!!! Традициите български са тук, в България, по градове и села. А, да, села вече почти няма или са толкова обезлюдени, че няма вече кой да спазва традициите български. Там някак си не е удобно да си провеждаш предизборната кампания, че току-виж по стар български обичай те проводят с камъни до края на селото.

Отвращавам се от показността. Особено когато става дума за българското. България е в сърцето, не в хорото. А и какво иска да покаже Майди с това хоро в Брюксел? Че ще останем само като някаква културна атракция за развлечение на европейците? Че в Брюксел има повече българи, отколкото по българските села?!? Да събереш овациите на гербавите дебили?

Смешно и жалко изпълнение. Щях да го одобря, ако беше дошла в България, в някое българско планинско село, където се ПАЗЯТ българските традиции и там да се опита на отчаяните и озверели от мизерията хора да обясни, че трябва да тропнат в чест на нейната кампания едно хорце!

Не знам защо, винаги като й видя нахилената физиономия, се сещам за пикаещото момченце в Брюксел. Имат си символ хората какво мислят за такива като Майди. Май е време и ние да покажем какво мислим за Майди, Габриелката и прочие "българки", практикуващи изборен патриотинг!

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.