Протестът не се поддаде на провокациите. Хората не се уплашиха от обидите, заплахите и репресиите. Без оглед на партийни или други пристрастия, всички на площада веят заедно трибагреника. Никога българите не са били по-единни в решимостта си да отвоюват държавата от мафията. Площадът роди братството на почтените хора, които няма да се предадат, да се поддадат и да робуват на лъжи и заплахи, заяви държавният глава Румен Радев от "Триъгълника на властта".

Публикуваме цялото му обръщение при срещата с гражданите, остояващи държавността в България:

"За 15-и ден площадът е пълен с надежда и непримиримост. Хиляди хора протестират по улиците на всички големи градове не само в България, но и в цяла Европа.

Плакатите им казват много истини. Истини, които медиите премълчаваха. Истини, за които властта остава глуха и отказва да чуе. Протестите убедиха всички недоволни българи, че не са сами в бунта си, че общото желание за свобода, законност и справедливост обедини всички поколения. Най-важното е, че България излезе от психозата и хипнозата на пропагандата и светът отправи поглед към България.

Протестът не се поддаде на провокациите. Хората не се уплашиха от обидите, заплахите и репресиите. Без оглед на партийни или други пристрастия, всички на площада веят заедно трибагреника. Никога българите не са били по-единни в решимостта си да отвоюват държавата от мафията. Площадът роди братството на почтените хора, които няма да се предадат, да се поддадат и да робуват на лъжи и заплахи. Които ще отхвърлят всяка обреченост и вярват, че свободна, европейска България на достойните граждани е нашето бъдеще.

Протестът иска оставката на цялото правителство и на главния прокурор. Властта обаче отново е глуха и говори за ремонт на кабинета. Надяват се летните отпуски и умората да разколебаят българите. Но ако имат смелостта да слязат при протестиращите и да ги погледнат в очите, ще разберат, че това няма да стане!

Оставките на цялото правителство и на главния прокурор са първата и задължителна стъпка към честни избори, към връщане на България по демократичния път, към началото на необратим демонтаж на порочния управленски модел, който ни закотви на дъното на Европа, към рестартиране на политическия процес и модернизация на страната.

Необходим ни е нов парламент, защото сегашното мнозинство е глухо за исканията на хората. Нужно е да отворим пътя за конституционна реформа, за нови промени, които да укрепят гражданските права и контрола на гражданите над управлението, които да гарантират разделението на властите, които да проведат правосъдна реформа като гарант на справедливост, които да прекършат корупцията, която ражда престъпност и бедност, които да създадат условия за труд, доходи и перспективи, които да върнат нашите братя от чужбина. И много важно – да се гарантира европейското развитие на България и неговата необратимост, а не тези фрази да се използват като красива фасада, зад която се вихрят грабеж и безчинства.

Задачата е историческа. Тя изисква единство. На много плакати от протеста пише думата „заедно“ и тя е ключът към успеха! Пътят е труден, но всяко усилие си струва, защото залогът е голям. Залогът е България! И всички на площада пишат историята на България, затова им пожелавам успех и непримиримост.

Мутри, вън!

Да живее България!"

Протестиращите срещу управлението на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев са още по-мотивирани да отстояват исканията си за техните оставки. В София се блокират 9 възлови кръстовища. Президентът Румен Радев излезе сред протестиращите. Това е третата поред лична подкрепа на държавния глава към недоволството на хората от управлението на кабинета ”Борисов 3” и действията на Обвинител №1, разказва Skafeto.com.

Напълно е блокирано движението на т. нар. „Триъгълник на властта“ с няколко хиляди души. В началото хората започнаха да хвърлят семки, бонбони и торбички на хранителна верига по сградата на МС. Има плътен кордон от полиция, но не се стигна до напрежение.

Скандира се „Оставка“. Хората започнаха да си раздават фалшиви банкноти в знак на протест срещу думите на управляващите, че хората по площадите са платени. Очаква се тази вечер протестиращите да се разделят на 9 лъча и да блокират ключови булеварди и кръстовища. Има призив утре сутрин да затворят магистрала „Тракия“ и цялото Южно Черноморие. „Ние сме тук за оставка и затвор на всички мафиоти“, скандират хората.

Днес  е 15-ти поред ден на протести в столицата. Рокадите в кабинета подействаха като заряд за хората, които искат промяна. Още от 17 часа те започнаха да се събират около фонтана на президентството. Организаторите в лицето на „Отровното трио“ обещават изненади за властта. Припомняме ви, че вчера вечерта бяха блокирани 11 възлови кръстовища в столицата. Адвокат Николай Хаджигенов призова хората тази вечер: „Следващата сряда да затворим цялата страна“.

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.