Полша също разполага с над 25 хеликоптера Н-135 за аварийно-спасителна дейност. България няма нито един, а частната авиокомпания Хели Ер продаде и последния наличен хеликоптер за аварийно-спасителна дейност, след като не срещна никаква подкрепа от държавата за развиването й.

Airbus Helicopters и румънското министерство на вътрешните работи подписаха договор за покупката на три хеликоптера H135 и свързаните с тях поддържащи системи за авиомедицински дейности и въздушно спасяване /SAR/ на територията на цялата страна. Договорът е резултат от от четиригодишно рамково споразумение подписано в края на юли 2019 за покупката на до 10 машини за тази цПолша също разполага с над 25 хеликоптера Н-135 за аварийно-спасителна дейност. България няма нито един, а частната авиокомпания Хели Ер продаде и последния наличен хеликоптер за аварийно-спасителна дейност, след като не срещна никаква подкрепа от държавата за развиването й в Българияел.

H135 се използват от над 10 години за авиоспасителни и медицински дейности и са се доказали като машини, които бързо се адаптират за всякакви ситуации и типове мисии. Сред предимствата на хеликоптера са гъвкавото обслужване, управление на вътрешното пространство за транспорт на пътници и пациенти, скорост, способности за кацане в ограничени пространства, възможностите за извършване на животоспасяващи медицински дейности по време на полет, възможност за нощни полети и способности за изпълнение на критични високопланински спасителни мисии, благодарение на инсталираната лебедка.

Еърбъс е активен на румънския пазар от над 50 години, затова изборът на компанията не е изненадващ. В Румъния се произвеждат хеликоптерите Super Puma, които вече са продукт на европейския консорциум след поглъщането на Eurocopter и преименуването му в Airbus Helicopters.

До момента са доставени над 1300 машини Н135 на клиенти по целия свят, които трупат по над 400 000 летателни часа годишно. Н135 се използва от полицейски сили, за авиомедицински и спасителни служби, частна и бизнес авиация. Н135 е еталон в дейностите по авиационно медицинско обслужване и спасяване и се предлага в голямо разнообразие от конфигурации. Семейството вече има над 5 милиона летателни часа в подобни мисии за над 300 клиенти по света.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.