Българсктото правителство е номинорало през миналия месец отново Мария Габриел за еврокомисар с ресор "Земеделие" в новия мандат на ЕК, съобщава "Политико"

„Заинтересовани сме от портфейла "земеделие", заявил пред изданието български дипломат.
„Все още не мога да потвърдя, че ще го получим, но това e предмет на дискусии между българския премиер и следващия председател на Европейската комисия“, допълнил дипломатът пред "Политико".

Тези правителствени действия и номинация на България издават страх от разследвания в най-компрометирания и корумпирания при усвояването на евросредства ресор у нас. Това се засилва още повече от факта, че през 2020 година Лаура Кьовеши ще оглави Европейската прокуратура, а Българъя, като водеща сила по корупция в ЕС, ще попадне първа под ударите на закона и на новия главен прокурор на Европа.
По линия на земеделието са усвоени милиарди от България. Вероятно е крайно наложително ресорът да бъде зает от "наш човек", за да продължи усвояването и да се прикрият евентуални престъпни деяния от предходните оперативни програми.

Не е известно какви компетенции и експертиза притежава Мария Габриел в областта на селското стопанство, освен афинитета й към пчеларстовото. 

Мария Габриел към момента е еврокомисар по цифрова икономика и цифрово общество, които имат нещо "много общо" със земеделието.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.