От години киберотбраната е посочвана за приоритет, но всички си спомняме как нееднократно България допусна не малко хакерски атаки, включително и в изборен ден, пише Фрог.

И днес приоритетът ни за пореден път се срина. Официалната страница на Министерството на отбраната “Bulgarian Armed Forces“ е компрометирана от хакерска атака, съобщиха от ведомството.

Възможно е в нея да се появят материали, за които Министерството на отбраната не носи отговорност. Предприети са процедури за преодоляване на последствията, предупредиха от ведомството.

Новата официална страница на Министерството на отбраната във Facebook е с името “Ministry of Defence. Bulgarian Armed Forces“.

.

 

От МО не уточняват обстоятелствата около хакерската атака. Не е ясно как се е достигнало до нея и сезирана ли е самата социална мрежа, която има много механизми за установяване на подобни инциденти.

Хакерската атака е предизвикала активност сред хората, които следят дейността на МО в социалната мрежа, които припомнят отговорностите на ведомството за киберсигурността.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.