БОЕЦ внесе сигнал до ДНСК за събаряне на незаконно построената вила на Цацаров!, съобщават гражданската организация

Публикацията на Бивол, по която гражданското сдружение е сезирало ДНСК, е озаглавена: "Властта крие как е узаконена евтината вила на Цацаров".

Публикуваме без редакторска намеса текста на БОЕЦ

На 18.06.2019г. сайта за разследваща журналистика „Биволъ“ публикува материал, от който е видно, че през 2018г. главният прокурор Сотир Стефанов Цацаров и съпругата му са закупили вила в в курорта „Св.Константин“ на занижена цена, за което БОЕЦ вече внесохме сигнал за въпросната симулативна сделка и ИВСС образува проверка. Биволъ разкриват нова информация по казуса, като от публикуваните документи става ясно, че вилата е построена без надлежните строителни разрешения. За въпросната еднофамилна жилищна сграда има утвърдено право на строеж за 60вк.м разгъната застроена площ, а сградата е построена на 140 кв.м РЗП. Приложените документи доказват категорично, че надстроените 80 кв.м. са незаконни, както и че дни преди Цацаров да закупи вилата е направен опит за нейното узаконяване, което е в противоречие с законовите разпордби, няма как да узакониш нещо незаконно построено. За тези действия на областния управител  на Пазарджик Стефан Мирев, БОЕЦ ще венсем отделен сигнал до компетентните органи.

На база на тези разкрития и публикувани документи, на 19.06.2019г. БОЕЦ внсохме Сигнал до ДНСК за „данни за извършени закононарушения, незаконен строеж, липса на строителни книжа, нарушения на Закона за устройство на територията (ЗУТ) и на нормативните актове по прилагането му при проектирането и строителството.“, като прилагаме цялата налична информация, линк към публикацията на Биволъ и документи доказващи липсата на законно строително разрешение за надстроените 80 кв.м.. Сигнала ни завършва така:

„Гражданско движение „БОЕЦ”, в качеството ни на неправителствена организация с дейност в обществена полза сезираме ДНСК за горепосочените нарушения и съмнения и изискваме образуването на проверка, която да установи законността на закупената от Лицето Сотир Стефанов Цацаров и неговата съпруга еднофамилна жилищна сграда с планоснимачен номер 743 находяща се в летовището “Св. Константин”  в Родопите над гр. Пещера  и при установяване на нередности да пристъпи към незабавно премахване, събаряне на незаконното строителство  и наложи съответните санкции на собственика на имота. Изискваме от ДНСК да бъдем уведомени за тяхната реакция по настоящият сигнал, както и за  техните действия и резултата от извършената проверка. Предвид високият обществен и медиен интерес към казуса, БОЕЦ изискваме  да бъдем своевременно информирани на електронната ни поща за всяко действие на ДНСК и възложени от тях проверки и действия на други институции и служби. БОЕЦ ще информираме медиите и обществото за реакцията,  отговорите, действията и резултатите от извършената проверка от ДНСК.“

Всички сме свидетели на периодични кампанийни акция на полиция, общински власти и прокуратура във връзка с незаконно построени ромски къщи в различни градове и квартали, както и на действията на институциите по тяхното събаряне. Това се случва винаги, когато властта е заплашена по някакъв начин и иска да отклони общественото внимание от важни за обществото теми и скандали, като ДДСгейт, УбийциГейт,  ДжиПиГейт, АпартаментГейт, КъщиЗаТъщиГейт и тн. Показно и зрелищно се излъчват кадри как багери бутат ромските къщи, а властимащи лица доволно и смело коментират, как държавата си е вляза в ролята и трябва да събаря „всичко незаконно, защото законите са над всички!“. Тези кадри се въртят от всички „национални телевизии“ пряко подчинени на управляващата ни мафия, които сега не посмяха да отразят дори с кратък коментар публикуваните от Биволъ данни за незаконната вила на Цацаров. Както няма да отразят и сигнала на БОЕЦ до ДНСК за събарянето и. Ще проследим с изключително внимание действията на ДНСК и останалите институции как ще приложат закона и дали законите в България наистина са еднакви за всички, или главният прокурор и неколцина политици са над закона. Ще проследим и дали при събарянето на вилата на Цацаров ще има медии и коментари от кметове, областни управители и политици. Ще проследим и реакцията на Цацаров, ако се осмели да кометира темата.

ВИЕ ще  проследите и ответната реакция, репресии и удари на бухалките на мафията срещу БОЕЦ и Биволъ. След всяко  разкритие на биволите  и наш сигнал, акция, или протест следва репресия,  прокуратурата, НАП, ГДБОП, ГДНП и останалите институции-бухалки се активизират по заповед на ЦацАров, Борисов или Пеевски  и се опитват да ни унищожат по всякакъв начин – заливане с помия от кафявите им гнусомети, призовки, запори на сметки, досъдебни производтсва, дела, проверки, ревизии, изпращаха ни дори мутри, посегнаха и на семействата и децата ни. И въпреки всички репресии и удари не можаха И НЕ МОГАТ да ни спрат. Всичко това показва страха на управляващата ни мафия от зараждащото се гражданско общество и стремежа им да то да бъде задушено и смачкано. Процеса обаче е необратим и дните на престъпната власт на  мафията са преброени.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.