"Няма да се върна в България! Съпругата ми е арестувана. Чувствам се застрашен!"

Това заяви пред „Тази сутрин“ по bTV собственикът на „Нове холдинг“ Васил Божков.

Той посочи, че се намира в държава на Балканите, която не е член на ЕС.

Мога да кажа, че не съм в Сърбия, потвърди пред bTV Васил Божков.

"Нека да не бъркаме Търговското право с Наказателното право. Васил Божков си е платил всички данъци. Ако компанията има търговски задължени ще ги платим, ако нямаме, това е", заяви Васил Божков.

"Огромни компании по света дължат милиарди, ние не дължим нищо. Не знам защо точно сега се повдига тази тема", учуден е собственикът на "Нове холдинг".

"При тази процедура на прокуратурата аз се опасявам да се върна в България. Това е пропаганда. Дължа пари, какви пари дължа. Какви са тези престъпления, подбуда, дване на подкуп. Има ли някакви документи. Чувствам се застрашен за живота си. Ако се върна ще ме арестуват в България и не знам какво ще се случи с мен. Не знам защо арестуват хора, които са невинни", изтъкна бизнесменът.

Той е категоричен, че никога не е правил опити за подкуп и не е влияел на решенията на Комисията по хазарта.

Божков съобщи, че са претърсени 13 негови офиса.

Домът ми е претърсен и в момента го претърсват, каза още бизнесменът.

"Какви са тези престъпления, в които ме обвиняват? Дали може да се намерят документи и доказателства за тези 7 обвинения? Арестуват хора, кои то нямат нищо общо. Ако г-н Гешев иска да търси престъпници, нека да гледа по-високо от Комисията по хазарта. Има министри.., министърът на финансите, над него е министър-председателят. Ако има виновни, то те са там", добави Божков.

Според него зад т. нар. организирана престъпна група стоят бръщолевенията на "едни луди хора, които веднъж твърдят едно, друг път - друго".

"Обвиниха ме точно мене, защо не обвиниха други акционери?", попита Божков. На въпрос какъв е неговият отговор, заяви: "Не мога да кажа".

Всичко това е съшито с бели конци, твурди той.

"Не знам дали съм от най-богатите хора в страната, никога не съм правил сметки кой колко пари има", коментира собственикът на "Нове холднинг".

Основните обвинения срещу Божков са за ръководене на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба. По сметки на прокуратурата фирмите му за хазартни игри дължат на държавата над 559 млн. лв.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.