За какво ти е ресор "Земеделие"? Там парите са разпределени ясно и точно за всички държави. Какво ще направиш с ресор "Земеделие"?

С тези думи премиерът Бойко Борисов коментира информацията, че Мария Габриел, която досега бе еврокомисар по цифрова икономика и цифрово общество, може да поеме ресор "Земеделие" в новата Европейска комисия. Новината беше разпространена от авторитетното белгийско издание "Политико".

"Някой си измисля глупости, а вие ме карате да коментирам. Ще се научите да ме питате нещо, което е важно, а не измишльотините на някой. Искаме модерните ресори – киберсигурност, управление на IT технологиите. Това сме го заявили преди месец и половина. Някой си измисля глупости, за да заяви после, че едва ли не не са ни го дали този ресор. Омръзна ми от жълтите ви новини", каза видимо ядосаният Борисов.

Той добави, че целта на България е Мария Габриел да продължи да заема същия ресор заедно с "разширения към него". По думите му във вторник бъдещият председател на ЕК Урсула фон дер Лайен трябва да се срещне с Мария Габриел, за да обсъдят какъв пост може да заеме тя, пише "Дневник"

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.