По инициатива на областния управител на област Бургас проф.д.н. Мария Нейкова, талантливите ученици на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“, стипендианти на Министерство на културата, изнесоха впечатляващ благотворителен концерт. Събитието, посветено на каузата за изграждане на православен храм в с.Драганово, община Бургас, успя да събера сумата от 41 010 лв.  С това строителните дейности по изграждане на храма, започнали преди няколко седмици, могат да продължат спокойно.

Изграждането на църковна обител е дългогодишна духовна мечта за жителите на с. Драганово. За нейното реализиране инициативният комитет потърси подкрепа от областния управител Мария Нейкова, която се ангажира, както институционално, така и с инициирането на благотворителни събития. Концертът на учениците от бургаското музикално училище е първото от поредицата такива. Предстоят благотворителни изложби, базари и още няколко музикални събития, по които екипа на областния управител вече работи усилено и скоро ще бъдат оповестени.

„Благодаря, прекрасни млади хора, затова, че днес посветихте таланта си на една кауза. За това, че притежавате зрелостта и сърцето да я разберете и приемете като своя.“ – каза проф. Нейкова по време на концерта и допълни в благодарност към дарителите, че ангажираността им  дава шанс за издигането на един градеж, упование на вярата и ценностите.

Сметката, по която се събират средства за храма е: BG53RZBB91551007196290, с титуляр ЦН „Св.Живоприемен източник“.

 

 

   

            

                 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.