Знаете ли, ние сме интелектуално на световното дъно като нация?! Оставете медалистите по математика, физика, химия, информатика... Това са техни лични успехи.

Вижте кои са ни премиер и главен прокурор, вижте председателя на народното събрание, министъра на правосъдието, министъра на финансите, вижте кметовете и депутатите с купени дипломи, общинските съветници-мутри (ще изреждам до безкрай, затова спирам)! Те са цветът на нашата нация. Те са нашето лице пред света. След тях каквото и да кажете и да направите, вие, ние, аз си оставаме едни прости българи - селяндури, измамници, крадци, лъжци, корумпатори и корупционери.
Това е истината. И на мен не ми харесва. Ако и на вас не ви харесва, нека да започнем промяната от себе си! А не да "берете гъби", докато купените чиновници и социално слабите малцинства от махалите ви избират водачите!
Ако не сте съгласни, яжте им КОРонавируса!

***

Не разбрахте ли, че у нас от коронавирус не умират?! Само съобщават колко са се заразили, все едно знаят точната бройка. Хайде стига вече!
Освен това държавните власти не упражняват никакъв контрол. Банско е под карантина, но завърнали се от там тези дни обикалят по морето улици, магазини, заведения. В Слънчев бряг и Несебър има туристи от Гърция и Италия. В Бургас - също. В Поморие има германци.
Познати са звъняли на 112 да сигнализират. От там им казали, че нямат правомощия.
Друг познат днес ми се обади да проверя - вярно ли било, че в една болница заплашвали медицинските лица, че ако не работят без маски и предпазни средства (защото не можели да им осигурят!), освен уволнение, ги грозяли и съд, пробация, глоба.
Властта в България предизвиква единствено истерии, паники и кризи, фалити на бизнеси, оставя хора без работа и поминък. Това е резултатът от Националния кризисен щаб и срещите при премиер, президент, парламент и т.н. И смешните им закони и законопроектчета в ущърб на граждани и фирми!
Да не говорим, че в момента е рай за корумпираните ченгета. Срещу пари си затварят очите кой работи и кой не работи. Трябва да е ясно - който си плаща и който не си плаща. Няма никакъв контрол.
Общественият транспорт е на разположение. Там кой киха, кой кашля - никой не знае.
Границите ни са разграден двор. Болни, заразени - всеки минава без проблем.
Всичко е една голяма измишльотина! Кризата тепърва предстои и не, тя няма да е вирусологична! Вървим на спринт срещу големия мор за и без това нещастната ни икономика.
Това, което не можа да се унищожи за 11 години, ще бъде заличено.
А вие стойте вкъщи и гледайте. Полека да не се заразите!

***

Снощи говорих с Отава. В Канада също са в паника, пазарят като невидели, почти нищо не работи, освен фирми за стоки и храни за доставка, хипермаркети, аптеки и т. н., но не ходят по улиците с маски и ръкавици като психично болни. Просто спазват дистанция. Ясно е, че тези предпазни консумативи не вършат работа.
И вземете го изкарайте тоя вирус, няма да умрете! Рискови са възрастните хора и тези с патогени. Те трябва да бъдат изолирани.
Всички щабове и подобни недоразумения да си наврат съветите отзад, защото дори длъжностните лица не спазват мерките (НАП-Бургас, завърнали се от Банско, например), а в България продължават да влизат всякакви лица, които, дори и поставени под карантина, няма кой да следи дали я спазват.
Надявам се, че сте разбрали за пристигналите днес автобуси с българи от Италия, Испания, Германия... И? Да не си въобразявате, че ще ходят да ги проверяват дали си стоят по домовете?
Съобщават днес, че една 80-годишна баба починала от коронавируст. И какво? Вероятно други 50 баби и дядовци в България днес също са починали.
Хайде спрете с истерията и осъзнайте, че у нас държавата не си е на мястото, а здравната система е счупена, както всичко останало.
И за всичко това са виновни управлявалите през последните 11 години - ГЕРБ, ДПС, БСП и коалиционните им сателити, като най-много управлявали и към момента на власт са ГЕРБ и ДПС (в коалиция с ОП за този мандат), имащи най-много министри в кабинета, хора по ведомства, шефове на агенции, кметове, общински съветници и прочее.

Стоян Тончев, Фейсбук

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.