"Става дума за по-нови случаи – като „Мата Хари“, но и за дейността на хора като Младен Михалев – Маджо, който е един от 19-те човека в справката, изготвена от моя екип" - разкри на влизане във Върховна касационна прокуратура министър-председателят Кирил Петков.

Премиерът Кирил Петков се яви на разпит във ВКП. На влизане министър-председателят заяви пред журналисти, че носи папка с 19 имена на лица, които имат влияние както върху криминални, така и върху икономически престъпления и са ключови за корупцията и организираната престъпност в България. 

„Една прокуратура би трябвало да може сама да си направи това домашно и да се самосезира по публичните данни. Ако имат нужда от помощ – ето, тук съм. Намирам го за излишен пиар от тяхна гледна точка. Съжалявам, че прокуратурата има нужда изпълнителната власт да носи допълнителна информация и иска доказателства“, каза Кирил Петков, според когото няма начин прокуратурата да не е наясно с информацията, която ще ѝ бъде предоставена.

Той добави, че това са имена, „говорени в кулоари, в коридори, в журналистически разследвания“ и се надява на реални действия от държавното обвинение, „след като министър-председателят им ги носи на крака“.

Премиерът беше категоричен: "Не съм тук да казвам кой е виновен и кой не е виновен. Въпросът е дали прокуратурата е направила всичко възможно българското общество да има правосъдие. Между номинални действия и реално разследване - какво е направила прокуратурата? Това не само моят въпрос, но и на всички българи".

Снимка: Ладислав Цветков, bTV

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.